/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    0
    Panpa şu an çin ekonomisi Amerikandan sonra dünyanın en büyük 2. Ekonomisi. Fakat Çinlilerin ingilizce bilme düzeyi çok düşük. Bu yüzden istedikleri gibi ticari ortaklık yapamıyorlar. Şuanda Çin\'de ingilizce öğrenme hat safhada. Hatta Çin\'de ingilizce öğrenmeye çalışan insan sayısı ingilterenin nüfusundan bile daha fazla. ileride dünya genelinde çin ekosistemi daha da fazla yayılması bekleniyor. Bu yüzden global anlamda daha etkin olmayı amaçlarsan sana ilk tavsiyem çince olur. ( Şuan Türkiye'nin'in en büyük 2. Ticari ortağı çin olduğunu da hatırlatırım.)
    ikinci olarakta Rusça diyorum. Daha ulusal bir anlayışın varsa Türkiye\'nin şuan olmasa da geçmişte de yıllardır en büyükuk ticaret ortağı Rusyaydı. Aynı şekilde Ruslarda ingilizce konusunda çok yetersiz. Büyük bir ekonomik pazarları var. Ama ingilizce yetersizliklerinden dolayı bunu fırsata dönüştüremiyorlar.

    Son olarak her Fransız veya her Alman ingilizce zaten biliyor. Hatta tüm Avrupa için ingilizce gayet yeterli fakat Çinliler ve Ruslar ingilizce bilmedikleri için sana çince veya rusçayı öneririm. Ama yok abi hiçbiri dersen en kötü de Arapça öneririm.
    Dikkat edersen ülkelerin eğitim sistemi ile ingilizce bilme seviyesi aynı doğrultuda. Avrupa\'daki eğitim sistemi (pisa sonuçlarında da anladığımız üzere) kaliteli olduğundan, onlarında anadilleri ingilizce olmasa da okullarda öğrenebiliyorlar. Bu yüzden Avrupai dilleri pek önermiyorum.

    Dediklerimin hiçbirini beğenmez isen eğitim sistemi biraz daha düşük olan ülkelerin dillerini bilmen ileride senin için çok büyük bir artı olacaktır.

    Ayrıca liseyi Exchange programı ile malezyada ve singapurda okudum. Sadece gördüklerimi söyledim.
    ···
    1. 1.
      0
      Fransa, Avrupa'da ingilizce okuryazarlık oranı en düşük ülke. Slav ülkelerinden sonra. Avrupa için Fransızcayı öğrenebilir ama bence Avrupa'ya yöneleceğine dediğin gibi Asya'ya veya Güney Amerika'ya yönelmeli.
      ···
   tümünü göster