/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +1
    Kuranda bug yok kardes. Sorularina kisim kisim cevap verecegim:
    Kuranda namaz gecmiyor diyosun. Peki namaz neyden ibaret?
    Kabaca ruku, kiyam ve secde. 2:125 - ... Siz de Makam-ı ibrahim\\\\\\\'den kendinize bir namazgah edinin. Ayrıca ibrahim ile ismail\\\\\\\'e şöyle ahid verdik: \\\\\\\"Beytimi, hem tavaf edenler için, hem ibadete kapananlar için, hem de rükû ve secde edenler için tertemiz tutun!\\\\\\\"
    Hepsini yapistiramam sure ve ayet no paylasacagim hani okudun ya bilirsin: 3:43, 3:113, 5:55

    Ayrica salat olarak gecer, nisa 103: namaz muminlere belirli vakitlerde farz kilindi.

    Hangi vakitler peki?
    Taha suresi 130, Hud 114, 4/103; 17/78; 30/17-18; 24/36; 50/39-40; 76/25-26

    Birde namaz neden step by step anlatilmiyor diyecek olursan, kardes bu ibrahim peygamberin zamaninda bile yapilan bir ibadet sekli. Her mezhebin kendine gore el tutusu, ruku edisi var. Namazin farzlari kiyam ruku secdedir ve amac Allahi anmak. O yuzden bir kilavuz gibi kuranda gecmiyor o yuzden namaz kilmiyorum demek aptallik olur.

    Her musluman cennete girecek dusuncesi, yahudilerin seckin toplum olduklari icin cennete gireceklerini dusunmeleri ile aynidir. Kimin cennete girecegini sadece Allah bilir.
    Genc kardesim kurani bitirdim bug buldum diye baslik acip insanlari yaniltman hos degil. Basit bir google arastirmasi ile sorularina cevap bulabilirdin. Kiyame 16 da vahyi acele bitirmek icin dilini kipirdatma yazar.

    Bu Dan Brown romani degil ki kardesim, bu Allah katindan inmis kitap, bunun kendine has okuma sekli var. Okuduklarini dusuneceksin
    ···
   tümünü göster