/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +7 -2
    Artık devletlerin birebir savaşa girdiği dönemler geçti. Devetler bunu ekonomik kayıp olarak gördükleri için uğraşmayacaklardır. Bir ortası bulunup da anlaşılacaktır. Ama görüyorum ki veletler abd için gelsinler giberiz sokarız peşindeler ve bu böyle değil maalesef. Keşke öyle olsa bunu tabii ki isteriz. Türk ordusu son 15 senede müthiş çöküşe geçti ve zayıflatıldı. Artık netten form doldurup insanlar özel harekat olabiliyor(tabii ki belli fiziksel sınavları geçmeleri gerekiyor ama eskisi kadar bunlar yoğun değil). Eskiden askeri liseler varken, askerlerimiz hem bilim, dil hem de üst düzey silah eğitimi almaktaydılar. Şu an maalesef ortada bu yok.

    Söylemek gerekirse abdyi giber atarız gelsinler demek kolay. Ama abd huur çocuğu bir devlet bunu öğrenemediniz. Bu adamlar sizinle bilmediği coğrafya da kara harekatıyla savaşmaz. Binlerce uçağını binlerce gemisini devreye sokar ve ne yazık ki hava ve kara birliklerimizin tartışmaz yeteneği olmasına karşın sayıları oldukça az. O yüzden gaza gelirken biraz daha üsturuplu gaza gelin. Bu adamlarla her alanda mücadele edebilmemiz için muhakkak bilimde ve askeri sanayide ilerlememiz gerekmektedir.

    Edit: Aynı şekilde donanmamızın da yeteneği tartışılamaz. Dünyanın en iyi pilotları en iyi kaptanları veya en iyi askeri birlikleri bizde olabilir ama savaş sırasında bu işler sayı ve teknoloji ile ilgilidir. O yüzden bazı başlıklarda görüyorum. Vietnam savaşındaki teknolojiyle karşılaştırıp yanılgıya düşmeyin.
    ···
   tümünü göster