/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3 -5
    Türk tarihinin en çok toprak kaybeden hükümdarını tek karış toprak vermedi sanan çomarlar ağlıyor. Lütfen abdülhamitin kaybettiği topraklar yazın googleye, o topraklar üzerinde şuan 10 tane devlet var ak. Tarihi dizilerden öğrenemezsiniz, kitaplardan öğrenirsiniz. Mısır, bosna, kıbrıs, bulgaristan, girit, teselya, romanya, sırbistan, doğu anadolu da bazı iller ve daha birçok toprak kaybedildi. En kötüsü de ruslar istanbula kadar geldiler. Abdülhamit başarısız bir padişahtır tıpkı osmanlının son dönem padişahları gibi.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Karşinizda Türk aydini. Uydurma bilgilerle Osmanli Sultanlariyla dalga geçer. Ama bilmez ki Osmanlinin en önemli padişahinin hakkina girdiğini. Onu tahttan indirenler bile pişman oldu. Sen burda atip tutuyosun. Keşke senle iki dk da olsa oturup tartişabilseydik. Belki haklisindir. Belkide sana kendi fikrimi anlatip seninde ayni fikirde olmani sağlayabilirdim.
      ···
    2. 2.
      0
      Dağılmakta olan bir devleti 33 yıl ayakta tutmuştur. Abdulhamit tahta aslında dış güçler sayesinde geçmiştir. Ama sonrasında suikast ve saldırı girişimleri olmuştur. Yahudilerin başarısız girişimi gibi. Peki Abdulhamit onlara çalıştığı için mi suikast girişimleri oldu? Abdulhamit istihbarat ve denge siyasetini ustalıkla kulanmıştır. Mekke Emiri Şerif Hüseyin kolay kontrol edilebilir biridir Abdulhamit ingilizlerin arapları kışgırtmak istiyeceğini anlar ve şerifi sarayına getirir ve onu ingilizlerden uzak tutar ancak ittihat ve Terakki başa geçip şerif Hüseyini ingilizlere vermiştir. Tarih zamanına göre değerlendirilir. ittihatçılar Abdulhamiti indirdikleri için pişman olmuşlardır.
      ···
    3. 3.
      0
      Ulan topraklarının yarısını kaybeden bir padişah nasıl başarılı olabiliyor ? Fatih sultam mehmet
      yavuz sultan selim varken abdülhamit nasıl osmanlının en önemli padişahi olabiliyor ?
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster