/i/Tespit

  1. 26.
    +6 -3
    Kendini zeki zannediyorsun herhalde, suriyedeki meseleleri konuşacak kadar bilgin var mı da konuşuyorsun? Esed rejiminin türkiyeyle savaşacak gücü yok, deyrizzor bölgesinde buradaki çatışmalardan katlarca büyük çatışmalara giriyor. Ayrıca rejim iradesi olan bir yönetim diyemeyiz şu an. Rusyanın güdümünde gidiyorlar. Geçenlerde rejimin afrine girme veya pyd ile iş birliği yapmaya çalışması da rusyanın fikridir. Rusya pydyi kendi kontrolüne alırsa suriyedeki savaştan amerikayı tamamen çıkaracağını düşünüyor bu noktada türkiyeyide bu plana ikna etmek istiyor. Geçen afrine girilmesi türkiyeyi bu pazarlığa zorla ikna etme denemesi ve aynı zamanda bir tepki ölçme çabasıydı. Türkiye'de anında tepkisini vererek baraj atışları yaparak onları geri yolladı.

    Ayrıca aklını gibtiğim nasıl oluyorda sen Abd'nin Irak'a girerken yaptığıyla Türkiye'nin afrindeki operasyonu arasında bağ kuruyorsun? Ya kendince bir benzerlik kurmaya çalışarak operasyonu lekelemeye çalışıyorsun ya da cahilliğin konuşmalarına yansıyor. Abd Irak'ta kendi kurduğu terör örgütlerini yok ediyormuş gibi oradaki petrol yataklarına çöktü. Aynı zamanda kendi düzenini kurdu ve bunu yaparken de binlerce çocuk, yaşlı, kadın demeden hepsini katletti. Bizim afrinde sivillere gösterdiğimiz hassasiyetin farkında olmamak için aptal olmak gerekir. Bu kıyası nasıl yaparsın. Biz afrini alıcaz türkiyedeki binlerce afrin suriyelisini de memleketlerini yollayacaz, eğer ki esede bıraksak bu insanların hiçbiri dönmek istemez farkında değil misin?

    Biz orada Abd gibi yapay terör örgütleri yok etmiyoruz, yıllardır başımızın belası olan pyd ile pkk ile ypg ile mücadele ediyoruz ve otuz altı günde iki bini aşkın terörist etkisiz hale getirildi, 2017 senesinde türkiye 10000 tane teröristi etkisizleştirdi ve daha fazlası da olacak. Biz sadece afrinde de değil başka bölgelerde de sınırımızı kim tehdit ederse onun tepesine de çökecez inşallah.
    Ne taksun bilmem ama konuyu manipüle ettiğin gayet açık 41 tane andavalda amacını anlamamış.
    ···
    1. 1.
      +1
      Ne diyon lan kauçuk 10bin tane terorist nerde var mk sigiri madem oraya operasyona gidiyoruz neden baska teror orgitleriyle anlasioz ozgur suriye ordusu kim eger karsilarina bizden daha cok para veren cikarsa onlarin safina katilacaklar olum barzani yapmadi mi bunu bizim derdimiz memleketimizi koruyalim ama daha mantikli daha bilimsel daha ayik olarak koruyalim oyuna gelmeyelim gibik gitmis gaza getirmis kendini asio kesio burda
      ···
   tümünü göster