/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +4
    öncelikle şunu belirteyim bu nedenle beni yanlış anlamamış olursunuz; cinsel taciz (tecavüzün kibarlaştırılmış hali) en iğrenç insanlık suçudur ve affedilemez.

    son yıllarda özellikle çocuklara cinsel taciz vakaları ciddi ölçüde arttı japonları bu konuda geçtiğimizi düşünüyorum bunun elbette bir kaç sebebi var fakat bunların sebeplerinden birisi kıyafet değildir.

    okulda tek tip kıyafeti savunma sebebim şudur; eğitimin gerçekleşmesi için bir disiplin olması gereklidir. avrupa da ki önde gelen üniversitelerde hocalar ve öğrenciler (genelde ingiltere de bulunanlar) üniversiteye girdiklerinde gown yani cüppe ve kep takmaktadırlar kimin zengin kimin fakir veya kimin fiğinin güzel veya kimin fiziğinin çirkin vb. olduğu değildir herkesin orada eğitim için orada olduklarını hatırlatan ve belirli bir düzene ait olduklarını gösteren bir semboldür.

    şimdi diyeceksiniz ki; "çocukları tek düze mi yetiştireceğiz aynı tipten insan mı yaratmak istiyorsun?" cevabım yanlış düşündüğünüz yönünde olacaktır. eğitim zaten farklı düşünmeyi, bilgiye kendisi ulaşıp onu kendine göre içselleştirip yorumlamasını öğretmelidir bunun kıyafetle bir ilgisi yoktur. kıyafetin tüm okullarda aynı düzene olması ve okullardaki duvar renklerinin canlı renkler değil dikkat dağılmasını engelleyen açık yeşil (aynı zamanda akıl hastahanelerinde kullanılan renktir) gibi renkler kullanılmalıdır. bu küçük detayların yanı sıra öğretmenlerin belli bir sistemi alıp öğrenciye o şekilde dersi aktarması beklenilmemelidir öğretmen biraz otonom olmalıdır ve bir çok alanlar bilgili ve kültür sahibi olmalıdır. bunun için öğretmenlere kurs ve kitap alımlarında indirim sağlanmalıdır.

    eğitimle ilgili yazılarımı birileri görse de görmese de devam edeceğim.

    son olarak fotoğrafla ilgili olarak; uçkur düşkünü çocuk istismarcısı lanet öğretmen ve lanet yöneticiler tespit edilip cehennemin dibine gönderilmelidir.
    ···
   tümünü göster