/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Mesele din veya peygamber değil aslında, doğrudan kültür farkı. Daha önce viyanaya gittiniz mi bilmiyorum ya da orada yaşayanlardan duyan eden var mı bilmem ama viyanada yaşaynlar her zaman TÜRKLER BiR GÜN GELEBiLiR inancıma sahip. Yani avrupalının inandığı şey bu yönde. Bir avrupalının gözünde Türk = müslüman. Yani biz budist olsak bu sefer budizmden nefret ederlerdi. Ancak öyle sandığınız gibi de bir nefret yok. Genellikle bizde bir eziklik var sürekli nefret ettiklerini düşünüp önyargıyı en baştan biz kendimiz oluşturuyoruz. Din düşmanlığı biraz da siyasi bir boyut. Mesela ülkemizde yaşayıp devleti sevmeyen bir dünya insan var. Mevcut iktidarı sevmeyenler de öyle. Mesela gidip avrupalının iyisiyle de sohbet etmiş olabilirsiniz kötüsüyle de. Amerikada yaşayan müslümanlar da var, ünlüsü de var bunların. Adamlar bize dinini yaşama demiyor ki.

    Ancak şöyle bir şey oluyor; bizim ortam görmemiş adap bilmeyen sözde müslümanlarımız oralara gidip peygambercilik oynuyor. Herkede nasihatler yön verme çabaları bilmem ne. E tabii elin gavuru da bunalıyor. Adamların dini ritüeli bile şarap üzerinden. Değiştirilmiş ya da değiştirilmemiş orası ayrı bir mevzu ama senin haram gördüğün ona normal. Müslümanlık içerisinde bile farklı mezhepler var örneğin. Alevilerden nefret eden bir kesim var mesela...
    Türkiye nüfus olarak kalabalık bir ülke. 80 milyon var ve planlamalara göre 2040 yılında 100 milyon olacağız. Öte yandan avrupada japonyada yok bilmem nerede nüfus artmıyor. Adamlar ne yapacak bizi kırmak isteyecek. Bir ülkeyi yok etmek için kültürünü yok etmek gerekir. Bizim kültürümüz ise islam üzerinden şekil bulur. Bugün bakkala gidiyoruz selamun aleyküm diyoruz. istekte bulunuyoruz inşallah diyoruz. Müslümanlık derken sadece namaz kılıp oruç tutmak olarak düşünmeyin, burada cumaya gitmeyen insanlarız neticede. Bayramdan bayrama namaz kılarsak kılıyoruz. He bayram demişken; biz sokak ortasında kurban kesen insanlarız adamlar vegan. Yani dini değil de kültür bakımından farklıyız.

    Ancak sürekli bizden nefret ediyorlar diye düşünerek bir yere varamayız. Sevenimiz de var sevmeyenimiz de. Yolumuza bakmak lazım. Yoksa bu meselelerin altında siyasi ekonomik sosyolojik falan filan bir sürü şey bulabiliriz. Salın gitsin ağalar keyfinize bakın sonuçta yaşama biçimi olarak farklı insanlarız. Elin japonuyla nasıl aynı ortamda değişik hissedeceksek onlar da öyle.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster