/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2
    Aynen öyle. Kur'an'da önerilen devlet sistemi laikliktir ama bunlar Allah adına din oluşturdukları için bundan bi'haberler.
    Oysa Kur'an ne diyor?
    -Dileyen inansın, dileyen inkar etsin.
    -Sevmediğiniz bir topluluk hakkında bile olsa adaleti gözetin.
    -işi ehline teslim edin.
    -işleri, danışma ile yürütün.
    Al bunları birleştir, direkt laikliğin tanımının karşılığına yaz... muhafazid Peygamber Medine'de laik-federal bir devlet kurdu. Oradaki Yahudiler, Hristiyanlar, ateistler vb. onu dini bir lider olarak kabul etmediler lakin onu siyasi bir lider olarak gördüler. Oradaki grupların hepsi de kendi içlerinde kendi şeriatlarına(kanunlarına) bağlı idiler; lakin bütün devleti ilgilendiren bir şeyde(örneğin savaş durumu, örneğin çeşme yapımı, örneğin okul yapımı) işleri ortaklaşa akıl birliği ile yürütürlerdi. Yani muhafazid Peygamber bir ateistten, bir agnostikten, bir Yahudi’den aldığı vergiler ile camii yaptırmadı. Devlet, adaleti tahsis etmesi için uydurduğumuz bir yapı aslında. Ama bunların devlet ve islam anlayışı zorba, katil, cahil, pislik bir yönetim şekli; resmen Allah'a savaş açmışlar... Şu an dünyada islam'a en yakın devletler iskandinav devletleri. Hak, hukuk, adalet, barış, özgürlük, sosyal dayanışma... Mükemmel değiller, fakat en yakın olanlar onlar.
    Şimdi Atatürk bunları reaya(koyun sürüsü) olmaktan kurtardığı için, özgürlüklerine kavuşturduğu için koyunlar ona düşman oluyorlar. Oysa Kur'an ne diyor? "Raina" demeyin(bizi güt - reaya ile aynı kökten geliyor-), "unzurna" deyin(bizi gözet, saygı duy, hesaba kat).
    Bunların durumu, tıpkı Musa Peygamber'in Firavun'dan kurtardığı halkın, bir zaman sonra tekrar o pisliğe, geriliğe, cehalete meyletmeleri gibi...

    2/61: Fakat siz, 'Musa! Artık tek bir çeşit yiyeceğe dayanamayacağız. Rabbini bizim için çağır da bize fasulye, kabak, sarımsak, mercimek, soğan gibi toprağın bitirdiğinden yetiştirsin,' demiştiniz de, 'iyi olanı daha düşük olanla mı (özgürlüğü kölelikle mi) değiştirmek istiyorsunuz? isterseniz Mısır'a geri dönün, orada aradığınızı bulabilirsiniz!' demişti. Böylece alçaklık ve yoksulluğa mahkum edildiler ve ALLAH'ın gazabına uğradılar. Çünkü onlar ALLAH'ın ayetlerine karşı sürekli nankörce davranıyorlar, peygamberleri haksız yere öldürüyorlardı. Çünkü onlar, karşı gelip taşkınlıkta bulunuyorlardı.

    Atatürk bu toprakların başına gelmiş en güzel şeydir, şeytani bir düzeni yıkarak da islam'a en büyük hizmeti yapmıştır. Kur'an'dan bi'haber cahiller onu din adına eleştirip duruyor; lakin Kur'an okudukça, ona olan sevgim ve hayranlığım her geçen gün biraz daha artıyor. Bugün ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeyi bir Afganistan'a çeviremiyorlarsa, bunun nedeni işte o dehadır.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Sen var ya sen dinsiz adamdan daha ziyansın şuraya. Allah ıslah etsin.
      ···
   tümünü göster