/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +8 -10
    1- Öyle birşey kuranda belirtilmiyor. zütünden element uydurma.

    2- gök ve gökler arasında fark vardır. senin göremediğin 6 gök daha var kurana göre. ayrıca çeviren ve çevirisi alınan site aynı site. nasıl fark olmasını bekliyorsun anlamış değilim? ayırca kendin diyorsun evren 7 katmandan oluşuyor.

    3- evrenden önce dünya yaratıldığı anlamı çıkan bir ayette bunları nasıl çıkardın? basbayağı 2 ayeti okuyunca önce dünyayı sonra evreni yarattık anlamı çıkıyor.

    4- putperestler puta tapmaz, putu aracı görürler. tıpkı peygamber gibi. o yüzden hiç biri şefaat için puta tapmazlar. sizin yanlış algılarınız bunlar. eğer onlar puta tapıyor ise sizde muhafazide tapıyorsunuz?
    ···
    1. 1.
      0
      Putperestler puta tapar inançları politeisttir cahil herif, sütuna tapar puta tapar onlardan ister diler ayrı tanrılardır onlar daha fazla bilgi için arap mitolojisini öneririm. Gökler konusuna gelecek olursak bir şeyin bilgisinin yaratılıp (sürecin)processin başlatılmasıyla çelişki olarak gördüğümüz şeyi çözeriz çünkü evrende madde ve enerjiden evvel kuvvetlerin yani info sürecini yöneten sabitlerin var olduğunu görürüz. ilginç bir düşünce yapın var muhtemelen mühendis değilsin
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      Sayın cahil. Putperestler bir yaratıcı olduğunu söyler. Putu ise aracı olarak görür. Aynı muhafazid gibi.
      ···
    3. 3.
      -1
      Ulan kendimi gibicem adamın arap mitolojisi hakkında bilgisi sıfır ve cahil diyor, kibele tarzı bereket tanrıları da vardı, savaş tanrıları vardı, güneş tanrıları vardı, herbirine ayrı dua ederlerdi politeist bir toplumdular diyorum eski helenler gibi politeisttiler. Tanrıları arasında hiyerarşik bir düzen vardı. Arap mitolojisi hakkında bilgin YOK böyle ahkam kestiğini görüyorum. Konuyu bilmeyenin aynı konuda haddini bilmemesi çok komik gerçekten.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster