/i/Tespit

  1. 1.
    +66 -4
    Uykusuz bir gecenin ardından 6 saat sonra;

    Bu aşamada stresle baş etmek zorunda kalırsanız. Vücudunuz aşırı miktarda kortizol üretmeye başlar. Aşırı kortizol etkisiyle yaşanan gerginlik daha sinirli ve endişeli olmanıza neden olur.

    Uykusuz bir gecenin ardından 12 saat sonra;

    Beyin, tepki süresi ve karar verme gibi zihinsel işlevleri kapatmaya başlar. Kendinizi kaybetmiş gibi hissedersiniz. Ancak yine de günlük işlerle baş edebilirsiniz.

    Uykusuz bir gecenin ardından 24 saat sonra;

    Bu süreçte kişi bir paradoks yaşar. Yorgun hissetmek yerine ani bir enerji patlaması yaşarsınız ve normalden daha üretken hissedebilirsiniz. Bütün duyularınız keskinleşir. Dünya ve çevrenizdeki insanlar hoş görünür. Bunun nedeni, beyinin dopamin düzeyini arttırarak uyku ekgibliğini telafi etmeye çalışmasıdır.

    Hafızanız zayıflamaya başlar ve beyniniz enerjiden tasarruf etmeye devam edince reaksiyon süreniz azalır. Uykusuz geçen bir gece daha işleri oldukça ciddileştirir. Vücudunuz artık bazı fiziksel fonksiyonları kapatmaya başlar. Bağışıklık sisteminiz direncini düşürür ve bu da daha ağır yorgunluğa neden olur.

    Uykusuz bir gecenin ardından 36 saat sonra;

    işler bu noktada dehşete düşüren bir hal almış ve halüsinasyon başlamış olabilir. Yaşamsal kimyasalların ekgibliği aşırı uyarılmış beyninizdeki reaksiyonları tetikler, sanrılara neden olur. Fısıltılar, garip sesler duyabilir, gerçekte olmayan şeyleri görebilirsiniz. Ayrıca adınız veya yemek şekliniz gibi temel şeyleri unutabilirsiniz.

    Uykusuz bir gecenin ardından 3 gün sonra;

    Bu aşamada yaşamsal tehditler ortaya çıkar. Fiziksel olarak tükenmişlikle birlikte halüsinasyon, paranoya hali, bulanık görme, konuşmada tutukluk, hafıza ve konsantrasyon kaybı yaşanır.
    ···
   tümünü göster