/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +133 -11
    Yıl 2098

    Profesör, yeni asistanının dikkatlice karşısındaki ekrana baktığını gördü. Acaba çalışıyor muydu, bilmiyordu. Bir süre sonra yanına yaklaştı. Ekranda bir internet sitesi vardı. internet siteleri tarih olalı uzun bir zaman olmuştu. Yıllar önce gelişen teknolojiyle tüm internet dünyası karanlığa gömülmüştü, insanlar artık internet\\\'e ihtiyaç duymuyordu. Dünya teknolojisi kendini aşmış, yapılan deneylerle inanılmaz artış göstermişti. Dünya yeni bir çağ yaşıyordu. Herkes geleceğin internet çağı olacağına o kadar eminken tarih, internet\\\'i silip süpürmüştü. Teknoloji, çok farklı bir yere gelmişti. insan ömrü uzamış, yeni buluşlar olmuştu. internet yok olmuştu. Dünyadaki önemli buluşlara imza atan profesör Mehmet, yaptığı bir hata sonucu geçmişteki tüm internet kaydını silmişti. Dünyaya iki paralık olmuştu. Şimdi ise hatasını düzeltmek için gece gündüz çalışıyordu. Yakın zamanda eski arşivlerin bir kısmına ulaşmıştı.
    Profesörü fark eden asistan ona döndü. Gözlerinde biraz şaşkınlık, biraz da merak vardı. Sebebini sormaya gerek kalmadan asistan Esra anlatmaya başladı:

    -Profesör, siz istirahat ederken ben de eski arşivleri gözden geçirmeye karar verdim. Ve.. bir siteyle karşılaştım. Daha doğrusu babamın internette geçmişte neler yaptığına bakmak istiyordum. Ve zamanının çoğunu geçirdiği bir siteye ulaştım. Sanki ismini bir yerlerden hatırlar gibiyim ama gelişen teknolojiyle o da tarih oldu. Şimdi ise babamın yazdıklarını gözden geçiriyorum.

    Profesör heyecanla sordu:
    -ismi ne bu sitenin?

    Asistan Esra:
    -Bir sözlük. inci Sözlük..

    Sabah açtığım başlığın (bkz: yıllar sonra burası) hikaye versiyonu geliyor. Sizlerin desteğini bekliyorum. ilgi oldukça devam edecektir.

    Bu sadece bir hikaye değil, gelecekte olacakların bir çeşit uyarlamasıdır.

    NOT: Hikaye içerisinde kullanılan nickler günümüzdeki yazarlara ait olmayan nicklerdir. Ama hepsinin günümüzde karşılığı olan bir yazar vardır. Kim bilir, belki aralarından biri sizsinizdir..
    ···
   tümünü göster