/i/Tespit

  1. 1.
    +5
    1. Aceleleri varmış taklidi yaparlar.
    Önemli görünmeye çalışan kişiler, takvimleri çok doluymuş ve sizinle vakit harcayamazmış gibi davranırlar. Saatlerine, telefonlarına bakarlar, normalden hızlı konuşurlar ve genel olarak rahatsız ve fazla çalışmış gibi görünürler. Çünkü, kariyer ve sosyal piramidin ne kadar yükseğindeyseniz rahatlamak ve boşa vakit geçirmek için o kadar zordur.

    2. Başkalarını etkilemek için sıradan olayların isimlerini değiştirirler.
    “Kurul toplantısı”, “konferans bağlantısı” veya “idari komite” gibi terimler sadece en önemli kişilerin katıldığı olaylar gibi görünüyor. “Kurul toplantısı” birkaç arkadaşın toplanıp hayır işi yapmak için konuşması olabilir ama böyle söyleyince önemli gözüküyor.

    3. Kafası sürekli dolu havası verirler.
    Meşgul kişiler kafası dolu kişilerdir, tabi kendine önem atfedenler de numara yaparlar, rahatlamış gözükmekten kaçınırlar. Kafalarından önemli şeyler geçiyormuş gibi gözükmek için somurturlar ve gözlerini kısarlar.

    4. Buluşmalarda sizi bekletirler.
    Önemli görünmeye çalışan insanlar yapacak çok şeyi varmış gibi görünmek isterler, bu yüzden bir buluşma ayarladıklarında asla ilk gelen olmazlar, hatta geç gelecek şekilde ayarlarlar. Beklenmeye zorlanarak, artık daha düşük bir mevkidesiniz ve onların önemli görünme ihtiyacı için bu gerekli.

    5. Sosyal medyada başarılarını abartırlar.
    Üstünlük için uğraşanlar kendi yayınlarını yapmakta çekingen değildirler. LinkedIn gibi sitelerde kendilerine ufak bir terfi verirler, sahip olduklarını düşündükleri veya daha önce sahip oldukları tüm yetenekleri eklerler. Facebook paylaşımları hep kendilerinin iyi yönlerini gösterir ve Instagram paylaşımları, “konferans çağrısı” veya “toplantılara” ve “konuşmalara” gitmek için arka arkaya yapılan uçuşlar gibi önemli pozisyonlarını gösteren paylaşımlardır.

    6. Ortamdaki en zeki kişiymiş gibi davranırlar.
    Özgüvensiz kişiler başka birinin kendilerinden daha zeki olma ihtimali ortaya çıktığında mantıksız şekilde meydan okunmuş hissederler. Ne hakkında konuştuklarını bilmiyor olsalar bile saçmalıklarının insanları kandıracağını umup susmazlar. Sizin katkılarınızı asla kabul etmeyeceklerini ve sizin söylediklerinizi zaten bildiklerini eklemeye gerek yok.

    Bazı insanlar, aldıkları her büyük “aferin”i hak etmişlerdir. Fakat eğer kendileriyle barışık ve kim olduklarını başkalarının bilmesinden rahatsız değillerse herkesle geçinebildiğiniz gibi onlarla da geçinebilirsiniz. Buna karşın, kendi önemini vurgulama ihtiyacı duyan kişilerle birlikte olmak çok hoş olmasa da, onları böyle olmaya iten şeyi bilmeniz, mesela bu yalnızlık olabilir, onlarla empati kurmanıza yardımcı olacaktır.
    ···
   tümünü göster