/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +39
    Bölüm III

    Esra, yazarları bulmak için ayrılmıştı. Profesör derin düşünceler içerisindeydi. Yıllar önce yaşadığı olay gözünde canlandı. Babasının anlattığına göre onun sözlük yılları inci Sözlüğün son çırpınışlarıymış. Zaten kısa bir süre sonra sonsuza dek yok olmuş. içindeki tüm yazılanlar, olaylar, hikayeler, yazarlar, küfürler, dostluklar, yapılan saçmalıklar.. platformdaki çoğu insan ölmüş, içindeki tüm yazılar da sonsuza kadar yok olmuştu. Ama profesör bir kısmına erişmişti. Esra da bu gördükleri karşısında yola çıkmıştı.
    Profesör tüm internet arşivini yanlışlıkla silmeden önce o da inci Sözlük'e denk gelmişti. Babasının (bkz: yıllar sonra burası) adlı başlığına rastlamıştı. Babası belki o gün o yazıyı öylesine yazmıştı. Ama yazılan her şey gerçek olmuştu. Yazarların çoğu ölmüş, kalanlar da ölmek üzereydi. Altta yazılanları okurken yüzünde bir tebessüm ve içinde hüzün vardı. Herkes gelecekteki çocuğuna vasiyette bulunmuştu. Ama Profesör'ün babası bulunmamıştı. Hiçbir şey yazmamıştı ona. Bu düşünceler içerisinde bastıran uyku sonucunda uyuyakaldı..

    Asistan Esra yazarlar arasında "son31bükücükobra" nickli yazarı bulmak için yola çıkmıştı. Söylendiğine göre istanbul/Esenler'deydi. (Harita ve isimler değişti ama karışıklık olmaması için güncel isimleri kullanıyorum) Esra'nın içinde garip bir heyecan vardı. Babasıyla tam bir baba/kız profili yakalayamamışlardı. Ama onun bir arkadaşıyla tanışabilmek onu çok heyecanlandırıyordu. Adrese yaklaştığında bir kalabalık gördü evin önünde. Merak edip yaklaşınca ağlamalar duyuluyordu. Hızla içeri girdi. Sesin geldiği odaya girdiğinde yatakta yatan cansız bedeni gördü. Fazla sorgulamaya gerek yoktu. Yıllar önce sözlüğün göz bebeği, en eğlenceli başlıkların sahibi olan yazarlardan biri hiçte yazdıkları kadar eğlenceli olmayan bir sonla ölmüştü. Yerde yatan cesedin gözleri pörtlek gibiydi. Suratı mosmor olmuştu. Daha fazla dayanamadı ve ağlayarak çıktı evden..

    Beyler okuduğunuzu belli edin
    ···
   tümünü göster