/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    -4
    Başa Not: Konu araba konusu değildir, ilgi çeksin diye başlığı böyle koydum. Arabanın fotoğrafını kardeşimden aldım, açıklamayı yazıda yaptım.

    Gençler benim çocukluğumda bizim doğru düzgün paramız yoktu. Annemin bir evi, babamın avukat gelirleri ve senede bir gelen ve o zamanlar yükü az olan vakıf ve kooperatif paralarımız vardı. Kısacası sadece geçiniyorduk, çok şükür ailem beni hiçbir zaman aç bırakmadı, istediklerimi yapabildikleri kadar yaptılar, ihtiyaçlarımı karşıladılar. Yanılmıyorsam sadece bir günlüğüne para sıkıntısı çektik, onda da yine de karnım doydu.

    Bundan 12 sene öncesine kadar gerçekten de maddi açıdan ortanın biraz daha aşağısı konumundaydık. Eğitimimde başarılı bir genç oldum. Gittiğim facia koşullardaki orta okulda (Babam noter oldu ve Kars'a yerleştik) asil fen lisesi kazanan ilk öğrenci oldum. ilk senemi Kars Fen Lisesinde geçirdim, ortalamam 96.5 geldi, o kadar çok çalıştım ve Yozgat Şehitler Fen Lisesine geçtim. (Babam da Kars'tan yakın bir yere tayin oldu) Kısmen yobaz şehri de olsa lise son benim için özellikle güzeldi. Babam ilk paralarını burada kazanmaya başladı. Orta okulun son 1.5 senesi ve lisenin ilk 2.5 senesi olmak üzere hayatımda felaket ders çalıştığım başka bir dönem olmadı. Yani hayatımın sadece 4 senesi verimli ders çalıştım. ilk okulda 2'ler ve 1'ler bile vardı karnemde, sınıfta kalmadım. Lise sonda 60 gün devamsızlık yaptım ama ÖSS'de ilk 10k'ya girme sözü verdiğim için toplam devamsızlıklarımın çoğu silindi ve toplamda 36 güne indirildi. ilk 10k'ya girdim.

    Bugünden sonra çalışmayı bıraktım ve 8.5 senedir üniversite okumaktayım. (Mühendislik) 10-11 ay sonra mezunum, umuyorum. Bu süreçte babamla yolları ayırdık, 4 sene kadar olacak onu görmeyeli. Tam 3.5 ay sonra. Babam burada parasına para kattı, Mercedes C200d aldı ve kendisi arabalara öyle çok para saçan biri değildir. Çeşitli evler, arsalar, yazlıklar, fabrikalar, basit bir oto galeri ve emlak dükkanı dahil olmak üzere babacığımın pek çok işi var, kendisi aslen işinde iyi bir noter. Toplam mal varlığı iyi. Annemin de evi satıldıktan sonra bir yazlık alındı. O da satılığa çıkarıldı. Anneannemden gelen ev de satılığa çıkarıldı, teyzemle birlikte ortaklaşa miktarı bölüşülecek. Öyle ya da böyle bana görece güzel bir ev kalacak. (550 bin TL ederi olacak, yeterli) Babadan da dilerim en azından bir miktar pay kalır, ki kalacak da. Vakıf parası da annemin üzerinden olduğu için bana transfer olacak, son kooperatif parası da gelecek. Prim günlerim de sayılıyor.

    Böyle. Sanmıyorum ama belki de mühendislik de yaparım. O zaman prim günlerimi kendi üzerime aktarırım. inanın evde kös kös oturmak pgibolojiyi bozuyor. Sadece sporla olacak iş de değil, meşguliyet şart.
    ···
   tümünü göster