/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +2
    Dur bende bitane ekliyim

    1960 - 61 sezonu ve tabelada şampiyon Fenerbahçe yazıyor . Fenerbahçe 24 Haziran 1961 yılında Beykozspor \'u 5-2 yenerek puanını 61\'e yükseltmiş ve en yakın takipçisi Galatasaray\'ın 57 puanda kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etmiştir . Kadere bakın ki son hafta maçı Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacaktır ve maç o dönem Galatasaray\'ın oynadığı inönü Stadında yapılacak ve şampiyonluk kupası bu stad içinde Fenerbahçelilerin ellerinin arasında havaya yükselecekti . Yani Fenerbahçe döneminin Galatasaray stadı olan inönüde şampiyonluk kupasını ilk kez kaldırmıştır . ( Neden inönü stadında oynandığını soranlar için ufak bir hatırlatma , Ali Sami Yen stadının temelleri o yılda atılmıştır . )

    1969 - 70 sezonu ve sezon sonunda şampiyonluğu adı yine Fenerbahçe . Yalnız bu sefer bahsedeceğimiz kupa şampiyonluk kupası değil , o dönemin en prestijli kupası olan TSYD kupasıdır . ilk maçında Beşiktaş\'ı 1-0 yenen Fenerbahçe oynanan 2. maçta Galatasaray\'ın Beşiktaşla 0-0 berabere kalmasından dolayı avantaj yakalamış ve son maçta Galatasaray\'ın o dönem oynadığı ve kendi sahası kabul edilen inönü stadında Galatasaray\'dan 0-0 \'lık sonuçla 1 puan alıp TSYD kupasını yine Galatasaray\'ın stadında alarak zaferlerine bir yenisini daha eklemiştir . 

    1978-79 sezonu Federasyon kupası sahibi Fenerbahçe finaldaki rakibi Altay olmasına karşın kupayı tarafsız saha olan Ali Sami Yen stadında kaldırmış olması ayrı bir gurur olmuştur Fenerbahçeye . ilk maçta Altay\'a 2-1 yenilen Fenerbahçe ikinci maçta Ali Sami Yende 2-0 mağlup ederek bu kuapaya uzanmıştır . Fenerbahçe Ali Sami Yen stadın ilk kupasınında sahibi olmuştur .

    Buda alıntıdır.
    ···
   tümünü göster