/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    0
    He beyler Türkçülük sağa sola cahilce saldırmak mıdır? Türkçülük bilgisizlik midir? Türk demek güçlü demektir, bilgili demektir, zeki demektir, bilinçli demektir ama gel gör ki günümüz Türkçülerinin çoğunda %1 bile yok malesef...
    Aptal huur evladı diye milleti azarlarsın birde...

    Öncelikle ilk iddian olan "sırf müslüman değil diye dışlama" konusuna gelelim. Rick isimli arkadaşın dediği gibi Orta Asya'daki Türk Devletlerinin
    büyük çoğunluğu ve yöneticilerinin neredeyse hepsi müslümandır. içlerinde tabiki azınlık olacak şekilde Hristiyan veya budist olabilir ya da hala yerleşik olarak yaşamayan göçebe kültürünü devam ettiren Tengrici insanlar da olabilir. Ama dediğim gibi çoğunluk müslümandır!

    ikinci iddian olan "yamuklarını görmedim" demişsin. Sana Rusya-Türkiye gerilimindeki Orta Asya'daki bir kaç devletin haberini yazayım;

    1) "Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhafazidov’un Türklere hakaret ettiği görüntüleri ortaya çıktı. Bir inşaat projesiyle ilgili devletmemurlarını azarladığı görüntülerde, projenin yürütücülüğünü yapan Türk şirketi eleştiren Türkmenbaşı, Türkler için de “Gözünüzün içine bakarak yalan söyler, arkanızdan tekmeyi basarlar” sözlerini kullanıyor."

    Haber linkleri:
    http://www.haberturk.com/...liderden-turklere-hakaret
    http://www.aksam.com.tr/g...karet--90260h/haber-90260

    2)"Kırgızistan Cumhurbaşkanı: Türkiye özür dilemeli
    Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Rus haber ajansına şaşırtan açıklamalarda bulundu."
    Haber devamında Türkiye'nin Orta Asyaya yaptığı yardımlardan bahsetmiş hani yardım etmiyoruz ya oralara(!). "Atambayev Erdoğan'a 'Tayyip Abi' diye hitap etmişti. "Tayyip Abi Kırgızistan’a geldi. Boş gelmedi 10 milyon dolar hibe getirdi" diyen Atambayev "Geçen sene facia olaylardan sonra böyle bir insani yardım verildi. Ayrıca Libya’da Mısır’da yaşanan olaylardan sonra da Kırgız vatandaşlarının tahliyesi konusunda da Türkiye çok büyük yardımlar etti. Ne kadar büyük zorlukla karşılaşsak Türkiye hep yanımızdaydı. Bizim bir borcumuz da vardı. Sayın Başbakan cömertlik yaptı, kardeşliğini gösterdi. Böylece 71 milyon dolar bir hibe almış olduk" diye konuşmuştu"

    Haber linkleri:
    http://www.haberturk.com/...ani-turkiye-ozur-dilemeli
    http://www.ensonhaber.com...-dilemeli-2015-12-24.html

    Üçüncü iddianı yukarda açıkladım hayırlı günler.

    Tüm Türklerin birleşmesi bir çok insan ister ama günümüzde malesef şimdilik hayal olarak kalacak. Kim bilir belki 30 belki 50 sene belki de 150 sene sonra birleşiriz belki de hiç birleşmeyiz ama bu amaç uğrunda hayatımıza devam ederiz.
    Hiçbir Türk devletine kötü bir şey yazmadım. Anlamak istediğiniz gibi değil anlamanız gereken gibi anlarsınız umarım. Esen kalın kutlu günler dilerim.
    ···
   tümünü göster