/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +175 -9
    edit: Yeni inceleme geldi dostlar. Bakabilirsiniz:
    http://www.incisozluk.com...ağlanır-the-last-of-us/

    Selamlar dostlar. Önceki inceleme yazımda çok güzel tepkiler aldıktan sonra kendimce yeni bir seri oluşturdum. Her hafta böyle çeşitli çeşitli oyunları size kendimce inceleyeceğim.. Lafı fazla uzatmadan başlayalım. Bugün ki inceleyeceğimiz oyun Metro serisi!

    Stalkerda olduğu gibi Metroda da 3 adet oyun var. Henüz 3. oyun olan \'\'Metro Exodus\'\' çıkmamış olsa da bu sonbahar çıkacak. isterseniz gelin ilk oyunumuz Metro 2033 ile başlayalım..

    Bilmeyenler için Metro bir kitap uyarlaması. dmitry glukhovsky adlı abimizin yazdığı Metro 2033 kitabı çok beğenildi. Ardından hemen oyun yapımcıları bu kitabı oyuna uyarlamak istediler ki bence çokta başarılı oldular. Çünkü biliyorsunuz ki bir şeyden bir şeye uyarlamalar genelde vasat olur. Şimdi biraz oyunun konusundan, içeriğinden bahsedelim. (Merak etmeyin yine spoiler yok)

    Bir nükleer felaket. Dünya artık yaşanılabilecek gibi değil. Dışarıda radyason tehlikesi.. Hayatta kalan son kişiler ise Dünyanın en büyük metrosu; Moskova metrosuna taşınmışlar. Evet, isminden de anlaşıldığı gibi oyun bir Metro\'da geçiyor. Bu oyunumuzda özellikle sonlara doğru bazen dışarı çıktığımızda oluyor tabii.

    Pekii nedir olay? Metro da hayatta kalma mı? Böyle sade bir şey mi? Tabii ki hayır. Bu Metro sandığınız gibi değil! içerisinde ideoloji çatışmaları. (Evet. Oyunda Komunist ve naziler var ve bunları oyunda sıkça göreceğiz) yer altındaki binbir çeşit yaratıklar ve tabi ki dost sandığımız düşmanlar.. Ama özellikle dikkat çekmek istediğim Dark Ones veya Türkçe haliyle karadeliler. Oyunun aslında hikayesinde en büyük rolü bu Dark Ones dediğimiz yaratıklar oynuyor. Oyunda ki karakterimiz Artyom, bir şekilde bu yaratıklarla iletişime geçebiliyor. Özellikle o metronun kartanlık boğuk temasında yalnız başımıza yürürken ki gerilimi çok nadir bulursunuz. Aslında ilk amacımız belli oyunda. Polis adlı istasyona gitmek fakat buraya gidene kadar binbir takla atıyoruz desem yeridir. Daha fazla detaya girmiyorum çünkü fazlası spoilera girecek..

    Hani STALKER incelememde hep bahsetmiştim ya, atmosfer diye işte Metro\'da da harika bir yalnızlık, gerilim atmosferi var. Her ne kadar oyunda daha önce S.T.A.L.K.E.Rda çalışmış kişiler olsa da ikisi birbirinden gerek konu, gerek atmosfer olarak epey farklı..

    Gelelim 2. oyunumuz ve benim favorim olan Metro Last Light a..
    Aslında bu oyunda aynı şekilde Dmitry adlı abimizin romanlarından uyarlama oyun. Hatta şöyle bir bilgi vereyim, kitapların yazarı Dmitry oyunun senaryo ekibinde de yer alıyor. Ki bence bu muazzam bir şey..
    Metro Last light, Metro 2033 oyunundan sonrasını anlatıyor. Metro 2033ün sonunda yaptığımız olay sonrasından başlıyor ve yeni, soluksuz bir maceraya atılıyoruz. Bu arada, Metro Last Light, Metro 2033ün bütçesinin yarısı kadarıyla yapılmış bir oyun. Böyle düşük bir bütçe ile böyle güzel bir oyun yapmak harbiden zor iş.

    Metro 2033\'ün bir iyi, bir kötü olmak üzere 2 farklı sonu var. Eğer oyunda dilencilere para vermek gibi iyi şeyler yaparsanız iyi sonda bitiriyorsunuz. Aksi takdirde kötü sonla bitiyor. Aynı şekilde Metro Last Light\'da düşmanları öldürmek yerine bayıltırsanız vb. oyun iyi sonla bitiyor..

    Gelelim son oyunumuz olan Metro Exodus\'a.. Bana sorarsanız bu oyun yılın oyunu olacak. Neden mi? Gelin başlayalım anlatmaya.
    Daha oyun çıkmamış ne anlatacaksın? Demeyin. Her türlü araştırmamı yaptım. Bu yeni oyunda artık oyunun büyük bölümü dışarıda geçecek. Yanımızda Anna (Kitapta adı Anya olarak geçiyor) ile birlikteyiz. (Kimdir bu Anna anlatmıyorum. Merak ederseniz yazın özelden açıklayayım.)
    Yapımcıların açıklamalarına göre oyunda tam bir Stalker havası sezecekmişiz. Yani bu da demek oluyor ki oyunun atmosferi harika olacak. Grafikler, yayınladıkları trailer de zaten harika görünüyor. Bu oyunda 4 mevsimi birden yaşayacakmışsız. Yani oynayanlar bilir Last of Us benzeri bir mevsim geçiş olayı olacak. Metro\'dan çıkan Artyom karakterimiz yeni bir yer, kurtuluş peşinde olacak. Oyunun trailerini youtube\'dan izleyebilirsiniz..

    Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler. Görüşlerinizi mutlaka yazın *
    ···
   tümünü göster