/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +18 -1
    Selamlar dostlar! Yeni bir inceleme ile karşınızdayım. Şimdiye kadar iki oyun incelemesi yazdım ve iki incelemede bilgisayar oyunuydu. Şimdi ise inceleyeceğimiz oyun Playstation özel oyun olan The Last of Us ve Last of Us 2

    Daha önce bu oyunu oynamış, bir yerden izlemiş veya hiç görmemiş olabilirsiniz. Fakat şunu çok rahat söyleyebilirim ki Last of us oyun tarihinin en iyi senaryolu oyunu olabilir ki benim için öyledir. Neyse daha fazla uzatmadan gelin oyunumuzun konusuna bir göz atalım. (Merak etmeyin spoiler yok)

    Bir virüsün sebep olduğu hastalığın yayılmasıyla dünyada artık güvenli yer kalmamıştır. Her tarafta zombiler, takırdayanlar denilen garip yaratıklar gibi bir çok tehlikeyle başa çıkmak zorundayız. Şimdi, ee bunun neresinde ağlayacağız? diyebilirsiniz ki demeniz çok normal. Çünkü ben de böyle bir önyargı ile başlamıştım oyuna.. Neyse devam edelim.
    Oyunda Joel adlı karakteri yönetiyoruz. spoiler olacağı için anlatmayacağım bu kısmı. O yüzden oyunda bir olay sonucu 20 yıl sonraya gidiyoruz. Joel, Tess adında ki kadın ile kaçakçılık yapan birisi. Silahlarımızın çalınması üzerine hırsızların peşine düşüyoruz. En nihayetinde geldiğimiz durum silahları veririm ama bu kızı karantina bölgesinden zütürürseniz mantığı oluyor. Peki kim bu kız? ELLIE! Ah ellie ah.. insan hiç bir oyun karakterine bu kadar bağlanabilir mi? Demek ki bağlanabiliyormuş..

    Ellie ile birlikte düşüyoruz yollara. Bir o tarafa bir bu tarafa.. Ellie asi, hırçın bir kız ama oyunda artık öyle yerler oluyor ki Ellie, Joel karakterini yani bizi babası yerine koyarken biz de Ellie'yi cidden kızımızmış gibi koruyoruz. Ellie kimsesiz bir kız. Ama dedim ya daha bir çocuk. Bu yaşta böyle bir dünyada büyümek? işte oyunda her şeye rağmen bir şeylerden zevk almaya çalışan Ellie'yi görüyoruz. Hayatında ilk defa zürafa görmesi, yolda ıslık çalmayı öğrenmesi, Joel'ın ona gitar çalmayı öğreteceğine söz vermesi vb. Oyunda öyle diyaloglar var ki oynarkan göz yaşlarınızı tutamayabilirsiniz. Oyunun yapımcısı Naughty Dog bu işte cidden çok başarılı.

    Şu ana kadar anlattıklarımdan oyunu The Walking Dead oyununa benzetenleriniz olabilir. Çünkü biliyorsunuz onda da bir kız ve babası olmasına rağmen ona babalık yapan birini oynuyorduk. Evet, bu konuda benzerlikler olmasına rağmen inanın bana arada çooook fark var.

    Oyunda düşman olarak sadece yaratıklar yok tabi ki. Hatta epey bir insan düşman ile karşılaşacağız. Oyunda ki en sevdiğim şey ise müzikler. Bir oyunun müzikleri bu kadar mı güzel olur? Ki zaten boşuna onlarca ödülü yok oyunun. Grafikler ise gerçekten çok iyi. Bir insan sırf bir oyun için bilgisayar alır mı? Bence almaz. Ama sırf Last of Us için konsol alan bir sürü tanıdığım var benim. Bu arada unutmadan oyun türkçe altyazılı. Bu da oyunun en büyük artılarından..

    Son olarak şunları söyleyeyim Last of us gerek hikayesi, gerek joel-ellie yani bir nevi baba-kız ilişkisi, müzikleri, grafikleri her şeyiyle benden tam puan alan bir oyun. Sizlere de kesinlikle öneriyorum. Eğer fırsatınız varsa durmadan oynayın. imkanınız yok ise youtube'dan videolarını izleyebilirsiniz..

    Last of Us bitti şimdi gözler Last of Us 2'yi bekliyor.. Gelin şimdi de biraz Last of us 2 hakkında konuşalım..
    ilk oyunda 14 yaşında olan Ellie karakterimiz bu oyunda 19-20 yaşlarında olacakmış. Yani oyun, ilk oyundan 5-6 yıl sonrasını anlatıyor. Ayrıca bu oyunda Joel değil Ellie karakterini yönetecekmişiz. Yapımcıların yaptığı açıklamaya göre, ilk oyunda ana konu sevgi iken bu oyunda temamız intikam olacakmış. ilk oyundaki o tatlı Ellie'den pek bir şey kalmamış gibi bu oyunda.. Olsun ben yine de seviyorum onu. Çıkış tarihi olarak net bir şey söylemek pek mümkün değil ama tahminen 2019-2020 gibi çıkacağı düşünülüyor. Oyun ne yazık ki sadece PS4 platforumuna çıkacak.. Şahsen dört gözle bekliyorum. Her ne kadar oynayamayacak olsam da..

    Evet dostlar bir incelememizin daha sonuna geldik. Bir sonraki oyun incelemesi bu akşam veya yarın sizlerle olacak. Şimdilik hoşçakalın! : )
    ···
   tümünü göster