/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +18 -1
    Selamlar dostlar yeni ve hepinizin istediği oyunun incelemesi ile birlikteyim. Başlığı görüp hemen kime göre en iyi ulan demeyin. Ben demiyorum daha geçen açıklandı. Evet dostlar Witcher 3 tüm zamanların en iyi oyunu seçildi. Peki nedir bu tüm zamanların en iyi oyunu? Nedir bu 500+ ödülü olan oyunu bu kadar özel kılan? işte bugün bunu inceleyeceğiz. Hadi başlayalım..

    Metro oyununda olduğu gibi Witcher'da bir kitap uyarlaması. 3 tane oyunumuz var bunlar;
    The Witcher
    The Witcher 2: Assassins of Kings
    The Witcher 3: Wild Hunt

    Şunu söylemem gerek ki tahmin bile edemeyeceğiniz kadar geniş kapsamlı hikaye, görevler, karakterler olan bu oyunların konusunu anlatmaya kalksam benim yazmamda sizin okumanızda günler alır. Oyunun konusunu merak ediyorsanız youtube'da çok güzel videolar var bir zahmet oraya bakarsınız artık : )

    The Witcher bir RPG oyunu olmakla birlikte her geçen yıl bünyesine yeni ödüller katıyor. Fakat serinin en beğenilen oyunu tartışmasız Witcher 3'dür. E zaten en çok ödülü alan oyunda o.

    Oyunda Geralt adlı karakteri oynuyoruz. Hani şu gri saçlı karizmatik abimiz varya, o işte. Devasa bir harita ve neredeyse sınırsız görev imkanı. Merak etmeyin görevler öyle kendini tekrar eden sıkıcı görevler değil. Zaten yan görevleri yapmak size kalmış Ama bir RPG, openworld oyun oynuyorsanız bölgede en azından bir tur atmalısınız değil mi?

    Skyrim oyununu oynayanlar bilir. Onda da bitmek bilmeyen görev imkanı vardı. Ana hikayeyi 8-10 saat gibi bir sürede bitirebilsekte yan görevler sınırsız gibi bir şeydi. Witcher oyununda da aynen böyle. (Tabi bunda ana hikayeyi 8 saatte bitirebilir misiniz bilmem .D)

    Oyunumuzun yapımcısı CD Project Red. Ve oyun yapımcıları her bir görev için özenle çalışmış. Sırf, fazlalık olsun, biraz da şuraya görev ekleyeyim değilde cidden hepsine emek sarf etmişler.
    Oyunda level sistemi de bulunuyor. Giderek gelişiyorsunuz.

    Oyunda kaderimizi kendimiz belirliyoruz! Bu ne demek derseniz. Oyunun sonunu kendiniz seçimlerinize, yaptığınız eylemlere göre yön veriyorsunuz. Atıyorum arkadaşınız oyunu X şeklinde bitirdiyse siz Y şeklinde bitirebilirsiniz. Ki bu bence şahane bir özellik.

    Bir oturuşta bir oyun 10 saat boyunca oynanır mı? Evet! Oynanır. Eğer bahsi geçen oyun Witcher ise oynanır. Boşa mı tüm zamanların en iyi oyunu ulan bu!
    Oyunda yeri gelecek kız dahi gibeceksiniz. Evet +18 sahneleri olan bir oyun. Aman youtube'dan videosunu çekmeye kalkmayın. He bir de aman, oyunda gördüğünüz kızlara aşık olmayın. Çünkü herifler çok iyi modellemiş be! Aşık olduğunuz kadın ölür falan, mazallah. Evet bu da mümkün..

    Daha fazla ne kadar övebilirim, unuttuğum bir şey var mı diye düşünüyorum. Ama şunu söyleyeyim burada yazdıklarımın çok daha fazlasını siz oynarken keşfedeceksiniz.

    Peki bu kadar güzel oyunun eksi yönü yok mu? Kişiden kişiye değişse de ben at sürme olayını hiç sevmemiştim. Yok yani sürmek dahi istemiyordum. Olsun canım, yürüyerek yolculuklar yapın sizde : )

    Gelelim son sözlere.. Witcher oyun dünyasına gelmiş en değerli oyunlardandır. Gerek DLC desteği, mod desteği sizi epeeeey uzun bir süre bilgisayar başına kitleyecek bir oyun kendisi. Gerek atmosfer, gerek grafik ve tabii ki eşsiz hikayesi..

    Evet, bir inceleme (Aslında incelemeden çok kendi görüşlerimi söylediğim) başlığın sonuna geldik. Umarım hoşunuza gitmiştir. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler dostlar! Görüşlerinizi belirtin lütfen..
    ···
   tümünü göster