/i/İnanç

İnanç
  1. 126.
    +1
    1) Büyük bir şans olduğu konusuna ben de katılıyorum ama islam sadece "ben müslümanım" demekten ibaret değil. Ayrıca Kuran'da da "size verdiğimiz aklı kullanın" gibisinden ifadeler çokça geçmektedir. Yani burda önemli olan hangi dinin hakim olduğu toplumda doğmaktan ziyade aklını kullanarak, araştırarak doğru yolu bulabilmektir. Bizim ülkemizdeki 'sözde' müslümanlar da buna dahil.

    2) Çok detaylı bir soru ama hak dinin islam olduğuna dair; incil'de yazılmış olması, bir yaratıcının olması gerektiğinin bilim tarafından da onaylanmış bir gerçek olduğu(einstein 0 hacim sonsuz yoğunluk yasası), Kuran'ın yüz yıllardır değiştirilememiş olması ve Kuran'ın içindeki çokça mucizelerle bu kanıtlanabilir bir gerçektir. Başka dinden islama geçmek istemeyen bir kimse de toplum baskısından dolayı geçmek istemez, yoksa islam her türlü mantığa uyar.

    3)Din dediğimiz olgu aslında yaratıcımızı razı etmek gibi bir önemi olması dışında yer yüzünü düzenlemek için de kullanılır. Gönderilen binlerce peygamber aslında yapılmış yeni güncellemelerdir. Biraz detaya indiğinde tabi ki her insanın bir inanç dürtüsü vardır ve bunu fazla açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum ki bu da bir yaratıcının olduğuna işaret eder.
    ···
   tümünü göster