/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +146 -18
    şuan belki dünyanın bir numaralı hava araçları üreten ülkesi olacaktık.

    Vecihi Hürkuş atamız 1.Dünya Savaşında ülkemizi onurlandırmış bir çok düşman uçağı düşürmüş bununla yetinmeyip savaş sonrası Atatürkün talimatı ile Havacılık olunu kurmuş bir çok mezun vermiş ve daha sonra Atatürk emri ile 1937 yılında Almanya\'ya mühendislik okuluna gitmiş 2 sene gibi kısa bir süre içerinde mezun olup 1939 senesinde yurda geri dönmüştür.

    Döndüğünde Uçak yapmak için lisans ve ruhsat işlemleri yapmıştır fakat 2 sene gibi bir sürede bu konuda uzmanlaşılamaz denerek kendisini geri çevirmişlerdir.

    Savaş dönemlerinde olduğu gibi savaş sonrasında da yılmadan mücadelesine devam eden kahraman mühendis pilotumuz daha sonraları Vecihi adını verdiği bir uçak yapmıştır ve başarılı denemeler ile uçmayı başarmıştır. Bununla da yetinmeyip bir sürü prototip üretmiştir.

    Vecihi Hürkuş olayında da anlaşılacağı üzerine Atatürk hayata gözlerini yumduktan sonra içimizde ki hainler ve işgalci emparyelist devletler yılmadan bizi bitirmenin amacını gütmüşlerdir.

    Örneğin Abdulhamid ve Adnan menderes döneminde olduğu gibi devletimiz Atatürk dönemleri dışında bu tür yaptırımlara uğramıştır.

    Abdulhamid denizcilikte sektöründe koca devleti rezil rüsva etti. Haliçte dünyanın en iyi donanmasını çürüttü.

    Menderes Ülkeye 50 kadar Nato üssüne bıraktı emparyelistlerle işbirliği yaptıysa bu gün de hala bu işgal sürmektedir.

    Tek kurtuluşumuz Atatürk ve Atatürk ilkeleridir.

    Özet: Vecihi Hürkuşun önü kesilip emparyelistler tarafından yaptırımlara maruz bırakılmasaydı şuan dünyanın en gelişmiş teyyare ülkesiydik.

    Edit: Trend bildirimini göndermeyi unutmayın gece geldiğini biliyorum fakat bu güne kadar 10 kadar trendi es geçtiniz rezil rüsva olmayalım ahaliye.
    ···
   tümünü göster