/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
  1. 1.
    +7 -1
    Savaş oyunu + Güzel senaryo=? diye sorsam eminim çoğunuz Call of Duty veya Battlefield oyunundan örnekler verirsiniz. Ki haklısınız da çünkü başka çok bilinen bir rakibi yok bu oyunların. Bugün inceleyeceğimiz oyun ise bana sorarsanız değeri bilinmeyen fakat en az CoD ve BF kadar güzel bir oyun. Neyse, fazla uzatmadan gelin kısaca oyunumuzun konusuna, neymiş bunun olayı bir göz atalım.

    Dubai dünyanın en güzel yerlerinden birisidir şüphesiz. Oyunumuz Dubai de geçiyor fakat bu Duabi, bildiğiniz Dubai değil. Şehir tamamen kumlar altında kalmış. Artık yerleşme yok, şehir neredeyse yok olmuş. Oyunda ise Dubaiye kurtarma görevi için giden Delta Force timinin komutanını oynuyoruz. Amerikan hükümeti için bölgede olan Albay ve 33. piyade alayı geri çağrılıyor. Fakat bizim kahraman Albayımız oradaki sivil halka yardım ettiği için görevi dinlemiyor. E bunun sonucunda da kendisinden bir daha haber alamıyoruz. işte görevimiz de tam olarak bu. Bölgeye, yanımızda iki kişi ile birlikte araştırmaya gidiyoruz. Konumuz kısaca böyle. Size oldukça basit gelmiş olabilir. Ama şimdi gelin benim bu oyunu neden bu kadar sevdiğime ve sizin neden oynamanız gerektiğine bakalım..

    Oyundaki grafiklere baktığımız zaman öyle efsane bir şey yok aslında. Ama kumların tüm şehri kaplaması, arabaların kumlar altında kalması gibi bir çok detay çok iyi işlenmiş.

    Hani dedim ya timin komutanını oynuyoruz diye. Çok detaylı olmasa da, yanımızda ki askerlere komut verebiliyoruz. (Ateş etme vs) Ayrıca oyunda takım çalışması çok iyi işlenmiş. Eğer ekibinizden biri öldüyse ona yardıma gitmelisiniz aksi takdirde görev başarısız oluyor. Ve yanınızda ki kişilerin de senaryoda ciddi rolü var.

    Oyunda her öldüğümüzde bekleme ekranında çıkan sözler ise hem çok anlamlı hen de tam oturmuş sözler. Hatırlarsanız CoD MW serisinde de vardı bu olay.

    Hikaye.. Oyunun hikayesi ilerledikçe açılıyor. Oyunda yaptığımız her seçimin sonlarda sonucunu göreceğiz. Öyle yerler olacak ki Ulan ben neden bunu yaptım? diye kendinize sitem edeceksiniz. inanın abartmıyorum çok kritik yerlerde vermek zorunda olduğumuz acele kararlar ile oyunun sonunda çekeceğiniz vicdan azabı, 2-3 dakika ekrana kitlenme falan.. Anlatamıyorum daha fazla gerisini siz düşünün.

    Hele müzikler.. Oyunun müziklerini kim yapmış bilmiyorum ama kim yaptıysa vallahi helal olsun. Kimi zaman gaza getirici, kimi zaman yavaş akan bir müziklere sahip oyun. Anlatılmaz yaşanır diye bir söz var ya, heh işte bu o.

    Gelelim son sözlerimize. internetten biraz bakınırsanız oyun hakkında, kendini tekrar eden, sıkıcı gibi şeyler görebilirsiniz. Sakın o yorumlara kanmayın ve oyunu oynayın. Bu oyunu oynadıktan sonra gerçekten bazı şeyleri sorgulayacaksınız. Unutmadan, türkçe yaması da mevcut. Öyle oynamanızı öneririm.

    Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler.. Görüşlerinizi bildirin panpalar. Hoşçakalın ^^
    ···
   tümünü göster