/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -2
    Ben bir yaradan varsa onu reddetmiyorum, yoksa da buna da karşı çıkmıyorum. Apateizm deniyor, tanrı ile ilgilenmeyen bir görüş. Ben Risale okuma toplantılarına katılan bir şakirttim, namazlarımı yıllarca 5 vakit kıldım. Kur'an konusunda bilgim her zaman sağlamdı.

    Risale biliyorum yani, hadis ve islam tarihi de biliyorum, Kur'an tefsirlerini de çok iyi araştırdım. Hatta Kitab-ı Mukaddes de okudum. Pek çok felsefi kitap bitirdim. Tasavvuf üzerine okudum. Boş değilim. Bir şeyler biliyorum.

    Nasıl mı dinsiz oldum? 9 senelik bir süreç bu. Son 5 senedir layıkıyla dinsizim. Öyle bir anda özetleyemem ama anahtar soru şu; "11 boyutlu alemlerin, sayısı hesaplanamayacak kadar çok olan evrenler içeren bizim boyutumuzdaki 2 trilyon galaksi içeren evrenimizde kendi galaksimizdeki 300 milyar sistemden kendi sistemimizdeki bugüne kadar 120 milyar doğmuş insandan neden bir kişi kendinin tüm alemlerin yüzü suyu hürmetine yaratıldığını iddia ediyor?" Bu soru derin bir felsefi ilim gerektirmiyor, keza cevaplanabilirliği de çok basit. Biraz olsun soluk mavi noktada yaşadığımızın farkına varırsak, bir insanın kafa kesmeyi (Kendi adıyla anılan suredeki 4. ayet) nasıl evrensel bir mesaj olarak yollamaya yüzü olacağını sorgular ve cevabın dinsizlik olduğunu buluruz.
    ···
   tümünü göster