/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    4988 yilinda dusunulen 2000 li yılların mitolojisi
    Yaratılış 1
    Rivayete göre Gabar dağının üstünde dönemin tanrıları bolluk ve şehvet içinde yaşarmış. Tanırların tanrısı Metteniyet dağın efendisiymiş. Metteniyet zamanın yokluğunda bir fidan çekirdeği yaratmış. Bu çekirdek 2 farklı toptan ve çekirdek etrafında çok hızlı dönen çok daha küçük başka toptlardan oluşuyormuş. Bu küçük topların çekirdek etrafında dönmeye başlamasıyla zaman doğmuş. Zaman ve fidan çekirdeğinin sayısız çocukları olmuş. O kadar fazla çocukları var mış ki, Zaman bile baştan sona sayamıyormuş.
    Metteniyetin, bu çocuklardan birine göz ucuyla bakmasıyla, o çocuk içinde hayat başlamış ve dünya bu şekilde var olmuş. Dünya üzerinde Metteniyetin güzelliği yansımış ve 3 dünya çocuğu yürümeye başlamış.
    Gözlerini ilk açan Evröpa gözlerini açtığında Metteniyete bakmış. Karanlığın, uçsuz bucaksız yokluğun, ve zamanın içinden çıkamayan güneş ışınları Evröpanın gözlerinin ferini yok etmiş. Metteniyet, Evröpanın kör olmasını istememiş ve kulağına dünya ya bakmasını fısıldamış. Evröpa dünyaya baktığında gözleri açılmış. Evröpa nın gözlerine bakıldığında dünyanın yansıması, mavinin yeşil ile olan var oluş mücadelesi dahi görülebiliyormuş. Yinede dünyanın mavi ve yeşili, hiçliğin karanlığını tamamiyle yok edememiş ve Evröpanın gözünün ortasında hiçliğin gölgesi duruyormuş.
    ikinci çocuk, Rus de Marine de ilk olarak Metteniyet’e bakmış. Metteniyet bu sefer Rus de Marine nin gözlerine buz sürmüş. Rus de Marine nin gözleri buz mavisine dönmüş, yinede gözlerindeki hiçliği tamamiyle yok edememiş. Gözünün ortasında hiçliğin gölgesi duruyormuş.
    Üçüncü çocuk Tukaka imiş. Tukaka doğduğunda Metteniyet ona toprağa bakmasını kendisine bakmamasını, bakarsa kör olacağını söylemiş. Tukaka bu emre uymuş, ve gözleri toprak rengine bürünmüş.
    Dünya güneşin etrafında sayısız kez dönmüş. Çocuklar serpilmiş büyümüşler. 3 üde bir gün Metteniyetin huzuruna çıkmışlar ve dünyayı kendilerine istemişler. Metteniyet dünyayı onlara verebilceğini ama bir daha kendisi ile konuşamayacaklarını söylemiş. 3 çocuk yinede bunu kabul etmişler...
    ···
   tümünü göster