/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Yaratılış 2
    Rus de Marine okyanusları istemiş. Tukaka toprağı istemiş. Evröpa hepsine hakim olmak istemiş ve Metteniyetten bir parçasını kendisine istemiş. Metteniyet Evröpanın bu isteğine tebessüm etmiş. Ona kendisinden bir parça veremezmiş bu durumda Evröpa diğerlerine hükmeder, onların tanrısı olurmuş. Fakat onu reddetme halinde Evröpanın ona darılmasını istememiş. En sonunda Evröpaya kendisinin olmadığı ama kendisinin parçası görüntüsünde bir canavar vermiş, bu canavarın sadece tek bir dişi varmış. Dişe her dokunulduğunda bu diş etrafa altınlar, yakutlar, gümüşler saçıyormuş. Bu tek diş sayesinde bu canavara bakanlar, canavarı Metteniyetin bir parçası, güzelliğin madde hali, sanatın eşsizliğini görüyorlarmış.
    3 çocukta Metteniyetin onlara verdikleriyle dünyaya inmişler.
    Günlerden bir gün Rus de Marine okyanuslarda tsunamilerle oynarken. Tsunamiyi zaptedememiş ve dalgalar kıyıları aşmış, toprağa karışmış. Su toprak ile karışınca çamur olmuş. Bu çamurun içinde okyanus suyuda, toprağın tozuda varmış. Tukaka çamuru eline almış ve evine dönmeye başlamış. Bunu gören Rus de Marine kıskançlığa boğulmuş ve ona çamuru ona vermesini söylemiş. Tukaka çamurun onun hakkı olduğunu söylemesiyle Rus de Marine ile kavgaya tutulmuşlar. Ne okyanus ne de toprak bu mücadelenin dengesini bozamamış.
    En sonunda Rus de Marine Evröpaya, Tukaka ile yaşadıkları olayı anlatmış ve ondan yardım istemiş. Evröpa, Rus de Marin’i haklı bulmuş ama ona doğrudan yardım edemeyeceğini Tukaka ile aralarının bozulmasının istemediğini söylemiş. Yinede Rus de Marine ide kıramamış ve gabarda toprak üstüne bir sarmaşık tohumu atmış. Bu sarmaşık toprağın üstünü yapraklarla sarıp toprağın güneş görmesini engelemeye çalışacakmış. Bu sırada da Rus de Marine Tukaka’nın evine gidip çamuru alabilecekmiş. Evröpa bu sarmaşık tohumuna “Nifak” ismini vermiş.
    Gel zaman git zaman Rus de Marine çamura olan ilgisini kuyu içinde kaybetmiş, çamuru unutmuş gitmiş... Gabar dağına ekilen Sarmaşıklar büyümüş, Tukakanın evinin bahçesine kadar ilerlemiş. Tukaka bu durumdan rahatsız olmuş ve sarmaşıkları kesmeye başlamış. Sarmaşıklar dehşetle ağlamya başlamış, kesilen sarmaşıkların çığılıkları Evröpaya kadar gitmiş. Evröpa bu duruma kayıtsız kalmak istememiş. Tukaka’nın “tohumlari” bulmasından ve Evröpayı suçlamasından çekinmiş, Tukaka ile kavga etmek de istememiş. Evröpaya göre tüm bu olayın suçu Rus de Marine miş ama Tukaka’nın bunu anlamayacağından çekinmiş. Sonuçta tohumların sahibi ve onları eken Evröpaymış.
    Evröpa düşünmüş taşınmış en sonunda Metteniyetin bir parçasının onda olduğunu hatırlamış. Metteniyetin “parçası”(Metteniyetin parçası görüntüsünde Canavar/yaradılış 2) ile, kendisininde tanrılar yaratabilceğini düşünmüş. Canavara, Sarmaşık için tanrılar yapmasını emir vermiş.
    Tek dişli Canavar, isteğe uymuş ve tanrılar yaratıp sarmaşığa göndermiş. Bu tanrılar, Aşk ve Sex tanrısı Eşşekus, Ateş tanrısı Molotofus, Yıldırım tanrısı Beleşi Elektrikus, Kılıç tanrısı Tekkaşikus, ilham tanrısı BijiBijikus vb.
    BijiBijikus ve Eşşekus un birlikteliğinden 3 tane çocukları olmuş. Hewalikus, Kekke, Kırmançikus
    Sarmaşıklar, Canavarın onlara gönderdiği tanrılar ile Tukaka ya savaş ilan etmişler. Gabarın eteklerinden Tekkaşikus’un kılıç darbesiyle dağları ikiye bölmesiyle ilerlemeye başlamışlar. Tukaka nın köylerini Molotofus’un göklerden yağmur gibi yağdırdığı alev toplarıyla küle çevirmişler. Taş üstünde taş bırakmadan Tukaka nın evine kadar gelmişler. Sarmaşıkların başında bulunan Beleşi Elektrikus ordularına evi sarmasını emretmiş. Hewalikus mancınıkları alıp, evin arka tarafına dolanmış. Kırmançikus toprakta çukur kazmış, çukurun içine sivri sivri kazıklar dikmiş, üstünüde çalı çırpıyla kapatmış. Kekke ise evin camlarına taş atmaya başlamış.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster