/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Tukaka nın dünyalar güzeli olan karısı Menemenden olan çocuğu Kubilinku bir hışımla evden dışarı çıktığında Kekke nin camlara taş attığını görmüş. Peşinden koşarken çukuru farketmeyen Kubilinku çukura düşüp oracıkta can vermiş. Oğlunun kazıklı çukurda can verdiğini gören Menemen, ay da karşılaştığı kurtların(Yaradılış 7) ona verdiği sandığı açmış. Sandıktan çıkan “kıvrılmış yaprak” şeklinde “Karlı” bir bere çıkmış. Menemen bu bereyi hemen kızının kafasına yerleştirmiş, Kekke ve Kırmançikus’u öldürmesini söylemiş. Bı sırada Hewalikus eve mancınık atmaya başlamış. Tukaka ve Menemenin en büyük çocukları “Odrob li Beanie” gizlice dışarı çıkmış, çalılıkların arasından kelebek gibi sessizce geçip Beleşi Elektrikus’a varmış. Beleşi Elektrikus eve yıldırım atmakla meşgul olduğu için Odrob li Beanie yi farkedememiş. Odrob li Beanie bir eliyle Beleşi Elektrikusun kafasını bir eliylede bedenini tutup bir birinden ayırmış. Beleşi Elektrikusun ölümüyle serbest kalan yıldırımlar Odrob li Beanie emriyle Hewalikusun üstüne düşmüşler. Tanrılarının ölümüyle Sarmaşıklar savaşı kaybetmişler.
    Tukaka “Nifak” tohumlarını bulmuş.
    - Tukaka tohumlara sormuş; eyyy Nifak!!!, söyle bana sahibin kimdir!
    - Nifak; eğer benim canımı bağışlarsan, öldürmessen sahibimin kim olduğunu söyleceğim.
    - Tukaka; Seni öldürmeyeceğim, yeterki söyle! Kimdir benim tahtımda gözü olan.
    - Sarmaşıklar hepbir ağızdan: Evröpa! Evröpa! Evröpa! Diye 3 defa söylemişler.
    Bunu duyan Tukaka ordularına savaşa hazırlanma emri vermiş. Ordular tek tek sıraya girmeye başlamış. Bu sırada Rus de Marine Tukanın ordularının sıraya girdiğini görünce aklına sarmaşık tohumları gelmiş. Bir anda dehşete kapılmış. Tukaka nın kendisine karşı savaşacağını düşünmüş. Hemen hazırlıklarına oda başlamış. Tukaka tam Evröpaya hançerini saplıcakmış ki Rus de Marine buz şeklinde bir ok fırlatmış. Bu okun etkisiyle Tukakanın 80 bin kişik ordusu bir anda donarak can vermiş.
    Duruma uyanan Evröpa hemen askerlerini hazırlamış ve Tukaka ya saldırmış, iki ordu Çüen Çüen geçidinde karşılaşmışlar. Evröpa ordularını ikiye bölüp arakadan ve önden Tukaka ordularını kıstırmış. Ön taraftan Anzakkalılar arka taraftan Çörçillus saldırıya geçmiş. Tukakaka kıskaçta çok büyük kayıplar vermiş. Savaş o kadar hiddetliymiş ki, kılıçlar bir birine çarpışmaktan körelmiş, işlemez olmuşlar. Kılıçları körelenler elleriyle savaşa devam etmiş. Yok oluşun eşiğine gelen Tukaka sahip olduğu toprağın her bir katmanından birer avuç alıp bir kazana koymuş. Kazanıda güneş ile yakmış. Çörçillus kazanı farkemiş ve tek dişli canavar ile uçan atına atlayıp kazana gitmiş. Kazanın başında duran asklerin kafasını bir kılıç darbesiyle bedenlerinden ayırmış. Askerlden birinin kafası kazan üzerinden geçerken gözünden gelen bir damla yaş kazanın içine düşmesiyle, zaman durmuş. Zaman enerjiyi hapsedememiş, enerji zamanı bükmüş. Kazanın içinden Güneş sarısı saçlı, göz yaşı mavisi gözlü, Mutaka adında bir tanrı çıkmış. Tek dişli Canavar bu enerjinin karşısında yok olmamak için Çörçillus’u kaptığı gibi Evröpaya doğru geri kaçmış. Mutaka zamanı tekrar başlatmış, Anzakkalılar bu Tanrı karşısında çaresizce kaçan tek dişli canavarı görünce savaşmayı bırakmışlar. Kimine göre o kazandan çıkanın Metteniyetin kendisi olduğu, kimine göre tek dişli canavarın, Metteniyetin adaletinin gölgesini gördüğüne inanmış. Tukaklılar ise Mutakayı yaratılışının Fedakarlığın Özü olduğuna inanmışlar. Gerçeğin ne olduğu bilinmesede Mutaka sonrası gelen Tukaka insanlarının gözlerinin ortasında hiçliğin gölgesi oturmuştur. Aynen Evröpa ve Rus de Marine de olduğu gibi...
    Rus de Marin bu olanlar karşısında, aslında hedefin kendisi olmadığını farketmiş. Tukaka ya gidip ona yaralarının sarılmasında yardım edeceğini söylemiş. Bunun karşısında da onunla dost olmayı teklif etmiş. Tukaka, Mutakaya sahip olduğundan dolayı kendinde çok büyük bir güç olduğuna inanmış. Bu yüzden Rus de Marine e ona kin gütmediğini ama ona bir daha güvenemeyeceğini söylemiş.
    Evröpa olanlar karşısında dehşete düşmüş. En değerlisi Metteniyet’in bir parçası olduğunu düşündüğü şey, Mutaka nın varlığı karşısında bile duramamış kaçmıştı. Tek dişli canavara, bunu dokunmadan yapabilen bir “şey”, Evröpaya neler yapamazdı. Ya dedikleri gibi o kazandan çıkan şey Metteniyetin kendisi! ise diye düşündü.
    Yapacağı tek şey olan barış çağrısına Tukaka cevap verdi. Böylece 3 kardeşin aralarındaki husumet kısmen de olsa bitmişti.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster