/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +11
    güzide ülkemizin gibko bi üniversitesinden mühendislik mezunuyum. 6 sene okudum hazırlık zımbırtısıyla birlikte. yata yata derslerimi geçtim gerektiği kadar ders çalıştım 1 sene uzattım sadece. okudugum bölümle ilgili bilgim genel kültür seviyesinde. yani anlıyacağınız 6 sene boşa vakit harcadım. gezdim tozdum eğlendim babamın parasını yedim embesil gibi yaşadım çünkü sistem bu şekilde işliyordu. şu an çalışıyorum bi gibe yaradığım da yok açıkçası. tek numaram diplomam aq diploma olayı olmasada sokaktaki bıyıklı bi dayı da benim yapacağım işi yapabilir az kafası çalışıyorsa. aldığım para da günümü kurtarıyor.

    açmışlar üniverste diye taktan bi şehre 50k öğrencisi var eğitim olsa hiç problem yok ama eğitim seviyesi içler acısı. hepimiz az bişey puan aldık girdik vasıfsız vasıfsız mezun olduk. ailemiz benim çocuğum okuyo dedi para yolladı. gibiyim öyle okumayı her yıl benim gibi binlerce kişi ömrünün en değerli zamanını harcıyor yine benim bölümde az çok iş imkanı var aç kalmıyacak şekide para kazanıyosun biz ordan yırttık . diğerleri ne olacak?

    ülkenin geleceğinden de umudum yok. keşke şu 2023 zımbırtısına inananlardan olsaydım da boş hayallerimle kandırılsaydım. o da yok.

    eskiden en azından hayallerim vardı artık onlardan da çok uzağım .

    1 yıldır para biriktiriyorum araba aldım 96 model polo 18k tl ye. okumasaydım 6 yıl önce alırdım amk. kendi işimi kurardım belki.
    ne bekliyodun diyenler olabilir, ben en başından beri böyle olacağını biliyodum zaten o nedenle çok zorluk yaşamadım hatta okul hayatım boyunca hep şunu söyledim: bu okulu açıp bu puanla beni mühendis yapan sistemin anasını gibeyim dedim. çünkü olmaz binler hepimizi , üniversiteye, boş hayallerin peşine yolladılar yazık günah.

    sonuç olarak üniversite okumak bizim ülkemizde aptallıktır aksini iddia eden 2023 ü bekleyen, asgari ücretle çalışıp ekonomimiz çok iyiye gidiyor yea diyen bildiğiniz ak gezen cenahtır.
    ···
   tümünü göster