/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Öncelikle belirtmek isterim ki şuan Türkiye'nin eğitim sistemini savunmuyorum. Genel olarak bazı arkadaşlarımızın sadece eğitim sistemine tak atmalarını yanlış buluyorum. Başlamak gerekirse eğitim sisteminden ziyade dostlarım asıl hatalı olan şey ailelerimizdir. Ailelerimiz baskıyla sbs vakti geldi çok çalış güzel bir yere gir lisede, ygs vakti geldi çok çalış barajı geç, lys geldi belli bir sıralamaya gir vb. baskıları ki hatta kimilerimizin ise hayali ya da ilgi duyduğu alanlardan ziyade, o ne öyle oku adam gibi bir bölüm devlete at kapağı adam gibi yaşa söylemine mağruz kalmış olabiliriz. Size güzel bir kaç örnek vermek istiyorum ilk olarak yakın çevremden;

    - Hemşirelik mezunu bir abim yaşadığımız memlekette öğrencilere hitap eden bir dönerci açtı ve devlet memuru olmasına rağmen istifasını bastı. Şuan memuriyette aldığı maaşı günlük cirosundan düşük.

    - Çevirmenlik kazanan bir abim ailevi sorunlardan dolayı okulu bırakmak zorunda kaldı. Lakin okulu bitirmemesine rağmen freelance olarak zynga ile anlaşmalı çalışıyor yıllık kazancı 70.000$.

    - Heykel mezunu bir abim ki bende yanında çalışıyorum şuan iş bulamadığından dövmeciliğe merak saldı ve bulunduğumuz memleketin en iyi dövmecisi yıllık kazancı 150.000₺.

    - Orta okul mezunu doğuştan girişimci bir abim dropshipping yapıyor. Aylık kazancı 5.000$.

    Çevremde bir çok böyle insanların muadili var. Biride benim aslında, eski zamanlarda entry girmiştim bir başlığa belki görenleriniz olmuştur. 94 ile memuriyete atandım ben laborant olarak ama 1 sene sonra istifamı verdim çıktım. Kimileri amk salağı diyebilir haklılar belki kendi çaplarında at gözlüğünü çıkarmadıkları için. Ben şuan dövme stüdyosunda tamamen steril ortamda ve steril şekilde profesyonel olarak piercing takıyorum. Yaşadığımız memleket küçük bir öğrenci memleketi ve büyük bir potansiyel var. Dermal ve tunnel deniler iki farklı piercing çeşidi var bilenleriniz vardır belki bu ikisini yaşadığımız yerde yapan tek benim. Ben şuan devlet memurunun maaşını kazanıyorum ayda ve istediğimi yapabiliyorum. Dostlarım bağlamak istediğim konu şudur ki bizler birey bireyiz ve bu hayata 10 kere gelmiyoruz. Hayallerinizin peşinden koşun benim en büyük hayalım yazılım mühendisliği okuyup programcı olmaktı alaylı da olsa öğrendim ve kendimi tatmin edip ordan da gelirim oluyor. Beni bir kardeşiniz bir ağabeyiniz olarak görün dostlarım size verebileceğim tek tavsiye ailenize ya da etrafınıza kulak asmayıp istediğiniz bölümü okumanızdır. Hepinizin canı gönülden başarılarını diliyorum...
    ···
   tümünü göster