/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +4
    Bölüm 7 :Onların nasırlaşan tek yerleri ruhlarıdır.

    Eve girdik, eşyaları düzenledik, Eski halıyı koyduk.
    Köyüm tanınan gazeteci çocuğu eve geldi...
    Köyde tanışma yemeği olduğunu söyledi bize, gördüğüm rüyeyı hatıladım. Annem gelmem için çok ısrar etti, beni bırakmalarından rahatsız olacağımı. tekrar istanbula dönmek isteyeceğimi söyledim. Gitmekten vazgeçtiler. Rahatlamıştım çünkü herşeyin bir rüyadan ibaret olduğunu anlamıştım. Uyumak istedim, uyuduk...
    Sabah bir horozun yanık bir şekilde bağırmasıyla uyandım, herşey normaldi.
    Birden kapı çaldı;tık tık tık, gelen kübraydı, içimi bir korku kapladı. Herşeyin aynı şekilde tekrarlanacağından korktum, rüyamda görmüş olduğum kızın aynı kız olduğundan korkmuştum,ama içimdeki sevinç o korkuyu bastırdı. Kızı içeri davet ettim;ama kabul etmedi. Akşam düzenlenen yemekte herkesin bizi beklediğini söyledi, neden olduğunu bilmediğim bir biçimde ağzımdan çıkan harfler \'\'evet;\'\' oldu. burdaki insanları ve köyü rüyamda gördüğüme şaşırıyodum. Anneme köydeki yemekte bizi beklediklerini söyledim,ama hala içimde bir korku vardı,ya bu rüya gerçekleşirse?
    ben gitmedim... Annemler yemeğe gitti. Aynı şeylerin olmasından korkuyordum, gece gelen haberle beraber annemlerin kayıp olduğunu söylediler. garip bir şekilde aynı şeyler harfiyen tekrarlanıyordu. Annemlerin kayıp olması dışında. Yine eve davet edildim yine kübranın yaşadığı şeyler gerçekleşti..Ve yine bakkal (cemal) amca...
    Aileme ne olmuştu?
    bu da mı bir rüya idi ?
    artık hiçbirşey anlayamıyordum...

    arama, sorgulama ,öğrenme diyen ses geldi aklıma yoksa onun oyunu muydu?

    Bu sefer rüyamdaki gibi evde tıkılıp kalmicaktım direk kübraların evine gittim , evde kübra yoktu
    köyde düzenlenen yemeğe gitmişti ama babası evdeydi , yine aynı oda , yine aynı ışık , bu sefer kapının aralığından bakmicaktım direk içeri girdim , Odanın içerisinde sadece ışık ve gölgeler vardı , Cemal amca? nerdeydi? Mumları tek tek söndürdüm , her söndürdüğüm mumda içimi bi karanlık kaplıyordu , Evimden çalınan halı cemal amcanın odasındaydı. Yine de hala elde tutulur bi kanıt yoktu dimi? Cemal amca yapmış olabilirdi herşeyi ? Sadece ufak bi hırsızlık vakasıda olabilirdi belki böyle parayı bulmuştur? Ah kübra... O kadar saf ve temizsin ki... Köyün mezarlığı? Rüyamda gördüğüm yer? Orası da aynı mıydı?
    Evden çıktım. Mezarlığı arıyodum fakat bi farklılık vardı. Mezarlık daha büyük daha karanlıktı.
    Rüyalarımın aynısı çıkmazsa nasıl çözücektim ki... Önceden olcakları tahmin etmemde yardımcı olmalıydı. Mezarlığa girdim. Bir bebek mezarı vardı. Ve bu bebeğin soyadı kübranınkiyle birebir uyuyordu... Yoksa?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster