/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +5
    Bildiğiniz üzere Alcatraz aşırı güvenlikli bi hapishane.

    Bi adam alcatraz dan kaçıp 50 yıl özgür kaldıktan sonra FBI a yazdığı mektup.

    Alcatraz’dan kaçan 3 suçludan biri olan John Anglin, kaçışından 50 yıl sonra FBI’a bir mektup göndererek kanser tedavisi karşılığında yeniden hapishaneye girmeyi kabul ettiğini açıkladı.

    Dünyanın en ünlü hapishanelerinden biri olan Alcatraz, 1962 yılında 3 kişinin kaçmasından sonra kapanmıştı. Kaçması en zor hapishanelerden biri olarak kabul edilen Alcatraz, bu 3 ismin kaçışıyla pek çok Hollywood filminin de ana konusu oldu. John ve Clarence Anglin kardeşler ve Frank Morris isimli 3 adamın bir tünel kazarak kaçmasının ardından, bu isimlere ait hiçbir bilgiye erişilemedi.

    FBI’ın yayınladığı bir mektuba göre 2013 yılında hapishaneden kaçanlardan John Anglin’e ulaşıldı. Kanser hastası olduğunu belirten Anglin, FBI’a mektup yazarak kanser hastalığının tedavisi karşılığında hapishanede bir yıl daha yatabileceğini belirtti.

    Anglin’in FBI’ya gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor:

    “Benim adım John Anglin. Haziran 1962’de Alcatraz’dan kardeşim Clarence ve Frank Morris’le birlikte kaçtım. Şu anda 83 yaşındayım ve kötü durumdayım. Kanserim var. Evet, hepimiz zor da olsa kaçmayı başardık. Frank, Ekim 2005’te vefat etti. Mezarı iskenderiye’de bir başka isim altında. Abim ise 2011’de öldü.

    Tıbbi yardım alacağımı bildirirseniz, TV’de bir yıldan uzun bir süre hapse gireceğime söz vereceğim. Yapacağınız bilgilendirmeye göre tam olarak nerede olduğumu bildireceğim. Bu şaka değil, gerçek ve dürüstçe söylüyorum.”

    ARAŞTIRMA VAR EMEK VAR BiR ŞUQU YU ÇOK GÖRMEYiN.
    ···
   tümünü göster