/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +33
    Geçen gün yine nette takılıyodum eksi sözlükte yek yaaa diye biri

    emre yılmaz kitabında şu şekilde geçer, "ne garip eskiden insanları zorla köle yapardık. şimdi seve seve geliyorlar. kapitalizmin en göz kamaştırıcı başarısı budur." (46. sayfa) 

    Bunu yazmış. (Çalıntı falan demeyin diye kimin yazdığınıda söyledim)

    Gerçektende öyle. Mal gibi bir işte mal gibi bir maaşla orta sınıf veya altı yemekler eşyalar geziler yaparsınız. Ama yinede sesiniz çıkmaz. Çünkü insanda üstünlük kurma pgibolojisi vardır. Nasıl ki doğada bi pengüen dişi bir pengüeni etkilemek için güçlü ve evlenilmesi gereken biri olarak kendini gösteriyorsa, kendini diğerlerinden daha cool göstermeye çalışıyorsa bizde öyleyiz. Onun telefonumu var benimki daha iyi olmalı. Onun arabasımı var ya yok olsun ya da benimki de olsun hem de daha iyi. işte burda küçüklükten beri bize öğretilen düşünceler beynimizde uyanır. Çalış para kazan üstün ol, daha üstün ol. Okula git adam ol. Okumazsan iş bulamazsın, iş bulamazsan para bulamazsın, para bulamazsan üstün kişi olamazsın.

    Öyle bir sistem yapılmışki ayrılmak isteyen toplumdan dışlanıyor. Kendilerini kandırıyolar. Belki bir telefonla, belki bir arabayla, bazen zütlerinin büyüklüğüyle.

    Evet zütlerinin büyüklüğüyle bile. Öyle bir durum aldıkı. Sistemi unutturmak naşka şeylerle uğraştırmak için insanları görünümüyle bile oynamaya başladılar. Tabiki tipsiz olanın parası varsa o yinede güzeldir. Çünkü para baştada dedim ya herşey para üstüne kurulu. Paranın üstünlüğünü bu sistemde kimse geçemez. Geçerse zaten krizler patlak verir. Sistem bir süre aksar..

    Devam ediyimmi beyler etmemi isterseniz yazarım arada. Kendimle konuşuyomuş gibi olmiyım.
    ···
    1. 1.
      0
      Ya onu bunu gibtir et fotodakinin linkini atsana
      ···
   tümünü göster