/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +34 -1
    Akdeniz'deki en büyük donanma abd dir sonra ingilteredir
    ···
    1. 1.
      +1 -5
      Doğu Akdeniz için konuşuyorum:
      Türkiye’nin halen 24 firkateyn ve korveti; 19 güdümlü mermili hücumbotu ve 12 denizaltısı; Yunanistan’ın 13 firkateyn ve korveti; 16 Güdümlü mermili hücumbotu ve 11 denizaltısı; Mısır’ın 2 helikopter gemisi, 12 firkateyn ve korveti ile 32 güdümlü mermili hücumbotu ve 6 denizaltısı var. Son olarak israil’in 3 firkateyn ve korveti, 8 güdümlü mermili hücumbotu ve 5 denizaltısı var.
      ···
      1. 1.
        +1
        Doğu akdeniz seni gibsin
        ···
    2. 2.
      +1
      Yanlışım varsa düzelttim ama o firkateynlerin çoğunu Amerika'dan almadık mi? Yada korvetleri olası bir olayda sistemi bozamazlar mi?
      ···
      1. 1.
        +1
        F 16 ları da Amerikadan alıyoruz, aslında dediğin dönemin Türkiyesi için doğruydu normal şartlarda olası bir olayda sistemleri devre dışı bırakabilirlerdi ki bu bir olayı Irak harekatında yaptılar hatta olay öyle bir hal aldı ki Irak ordusu savaş jetlerini siper ve sığınak olarak kullandı ama şu anda bildiğim kadarıyla Türkiyede böyle bir olay yaşanması ihtimali yok çünkü artık yabancı donanımları yerli kodlarla kullanıyoruz belki biliyorsundur döneminde çok haberler yapıldı şaibeli öldürülen Aselsan mühendisleri hakkında o haberler çıktıktan sonra mühendisleri tanık koruma progrdıbına aldılar sanırsam, şu anda da Türk donanmasında yerli kodlar kullanılıyor diyorlardı en son yani böyle bir vakanın yaşanma ihtimali bana çok düşük geliyor.
        ···
      2. 2.
        +3
        yaşanır mı yaşanmaz mı orasını bilemeyiz ama tek bildiğim ne olursa olsun devrim olsun, darbe olsun, savaş olsun, sevdiği bir parti başa gelmiş olsun her koşulda halk olarak yannanı yiyoruz.
        Afiyet olsun demek düşer...
        ···
    3. 3.
      0
      dostum kullandıklarımız zaten eski model 1980 malı yani ama aşırı sağlam bizimde mühendislerimiz vb var öyle çipli şeylere tabi para vermezler ama akıllıca düüşünmüşsün bende 2 ay önceye kadar öyle düşünüyordum. f16lar olsun s400ler olsun kesinlikle çiple alakası olmayan savaş donanmalarıdır allahın izniyle savaş uçağımızında yapımına başlanacak geçen hafta hava mühendisleri toplanmaya başlandı bizde satmaya başlayacağız artık
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster