/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 251.
    0
    servetin sadece ama sadece ama sadece ama sadece yönetici kadrosunda kalması ve eşitsizliğin ötesinde bir durum oluşması. bir ilkokul mezunu -tembel teneke versiyonları için diyorum bunu imkansızlıktan okuyamayanlar için değil- ile bir doktorun aynı kazanca ve imkana sahip olması. daha doğrusu aynı nitelikte görülmesi.

    ideoloji olarak sosyalizm daha isabetli olabilir. oldukça karıştırılır bu kavramlar. kapitalizm ile sosyalizm aynı ideaya asla sahip olamaz ve ortak noktaları oldukça sınırlıdır. en basitinden bir iyilik yapma işi ortak nokta sayılabilir -ki o da aslında ne kadar sayılır bilemedim şöyle ki; sosyalizm de iyilik gerçekten birine birşeye faydalı olmak için yapılır ve bir çıkar yoktur ancak kapitalist mutlaka bunu da bir çıkara kazanca çevirmek için çabalayacaktır ve dahası zaten o iyilikte kendisine ve dahi kapitalizme çıkar sağlayacak bir edinim yoksa asla o iyiliği yapmayacaktır.

    çare kapitalizm de komünizm de değildir. bana kalsa ikisi de aynısının laciverdi diyebiliriz pratikte maalesef. ancak liberal ve sosyalist bir düzen olsa çok hoş olabilirdi. hayalimdir beyler. rispetkt.
    ···
   tümünü göster