/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 501.
    +1
    Sigara zararlıdır. Nasıl yani?

    ilk başta bebekken yüklerler beyninize. Çevrenizde sigara içen her insan sizden uzaklaştırılır. O an meraj uyanır içinizde.

    Sonrasında ilkokul yaşlarınızda görürsünüz. Sigara içip içme diye uyaran veya içmeyip. Sizi en sert şekilde uyaran insanlar. Merak uyandırır içinizde.

    Çevrenize bakarsınız. Sigara içen bir kişi sigara içmeyenden daha mutludur. Sebebini sorgular onun gibi olmak istersiniz. Ancak onca uyarı, onca caydırma sizi bu durumdan uzaklaştırır.

    Sonrasında içen insanların mutsuzluklarını giderdiğini görürsünüz sigaranın. Bu sizi daha da cezbeder.

    Her şey o an başlar. Zayıf düştüğünüz o an. Hayat size o an taşıyabileceginizden daha ağır bir yük vermiştir. O an kaçmayı tercih eder ve sigaraya sarılırsınız.

    Peki gerçekler bu kadar basit mi? Hayır.
    Bir insanın sigara içerken mutlu olma sebebi bağımlılık olmasıdır. Bir canlı bir maddeyi hayati önceliklerinden önde tutuyorsa bu bağımlılıktır. Ve sağlığımızdan önde tutuyoruz.

    Peki anlık mutluluğun sebebi nedir? Beyniniz sigarayı içtiğinizde uyuşur. Kan akış hızınız artar. Zihniniz açılır. Vucudunuzdaki hava kanalları açılır. Adeta küçük miktarda adrenalin almışcasına güçlenirsiniz.
    Ancak etki kısa sürelidir. Süre bittiğinde vücut bu hissi tekrar ister. Siz ona bu hissi vermediğinizde reaksiyon görsterir. Ve bu durumların aksi olur. Asabileşirsiniz.
    Taa ki sonraki sigaraya kadar. Bu adeta 1 ile üç arasında zıplama hissidir.

    Hayatınızı 2 de yaşarken; sigara onu kısa süreli olarak 1 arttırır ve hayatınızı 3 yapar. Ancak asıl olay sigaraya yeni başlamaktadır. Sigaranın etkisi bittiğinde 1 e düşersiniz. Sigarayı ikinci içişinizde ise size 2 lik bir artış sağlar. Ve hayatınızı tekrar 3 yapar. Sizi tatmin eden ise bu 2lik artıştır.
    ···
   tümünü göster