/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
http://www.incisozluk.com...t-ne-g%C3%BCzel-%C5%9Fey/
  1. 1.
    +2
    Evet. Ey sevgili inci ahalisi... Fazla laf ebeliği yapmanın manası yok. Öncelikle ben kendi siyasi görüşümden kabaca bahsedeyim. En basitinden ben tarihi bir romantizm ile birlikte bir Türk Milliyetçisi'yim. Bu açık ve net. Yani net bir siyasî görüşüm yok açıkçası. Ben milletimin çıkarları için, toplumun faydası için en uygun yol ne ise onu seçer onu desteklerim. Şahsi menfaat ile günübirlik siyasî kaygılarım yok yani. Birde şu hususa dikkatinizi çekmek isterim. Partizan değilim! Net! Zaten partizan olanlara da anlam veremiyorum. Ben doğruya doğru yanlışa yanlış derim. Sırf particilik, partizancılık yapmak için parti desteklemem ama Milliyetçi Hareket Partisi'ne maziden beri yakınım. Başbuğ Alparslan Türkeş'in emaneti anlayışımdır. Yalnız yıllardan beri parti içindeki diktaya karşı iki kere demokratileşme çabaları olmuştur. Günümüzde yapılan iyi Parti oluşumuna pek de yabancı değilim açıkçası. Çünkü MHP'den ayrılıklar( veya ihanetler) hiç bitmemiştir. Yıllar önce Muhsin Yazıcıoğlu hareketi günümüzde tekerrür ediyor. Gerçi oralara pek girmek istemiyorum. Muhsin Yazıcıoğlu islamcı idi. Türk Milliyetçiliğin önünde islam unsurunu bulundurmak bir hatadır. Tabiki cennet mekan Muhsin Başkan'ı eleştirmek haddime değildir ama yaptığı ayrılıkçı hareket ve parti içinde fitne çıkarması yanlıştır. Eğer siz çıkıp da -bir konuşmasında- "Benim için şu kürt, bu Türkmen, şu laz, bu çerkez yok, benim için yaradılmışı severim yaradandan ötürü!" derseniz eğer iş orda farklı bir boyuta dönüşür ve siz artık orada Türk Milliyetçisi değil Osmanlıcı olursunuz. Osmanlıcılık günümüzde geçersiz, yeri olmayan bir ideolojidir. Bir kere çökmüştür dine dayalı (islam) Osmanlı milleti yaratma zihniyeti.. Her neyse yine Osmanlıcı bir parti olan ve çomarların yücelttiği bir parti olan AKP'ye hiç görmek bile istemiyorum. Yıllardır iktidardalar halk bezdi artık ve dolara, benzine, ekonomiye girmiyorum bile... CHP'ye gelince zaten Başbuğ Alparslan Türkeş, Atatürk'ün partisinin yoldan çıktığını görünce MHP'yi kurmuştur ve günümüzde HDP'nin arka bahçesi gibidir. Aslında bunlar da bir akımı temsil ederler: Yine tıpkı Büyük Birlik Partisi'nde olduğu gibi ortada ortak bir kimlik yoktur ama bunlar islamcı değil Batıcıdırlar. ikisinde de millet benliği yoktur. Kürt milliyetçiliği yapan HDP'ye girmiyorum bile... HEPAR var ama tam bir siyasî manevra kazanamadı Türk Siyasî hayatında.. Ne idüğü belirsiz olmayan Saadet Partisine girmiyorum. Milli görüşçüler galiba ama asla bir Erbakan partisi değildirler. Zaten çoğu dava adamı dünyadan göçünce bu partiler başı boş kalmıştır.

    MHP-iyi Parti meselesi: Parti içindeki demokratikleşme hareketi olarak görülebilir. Bir kere MHP-BBP gibi dava partilerinde koltuk başındaki adamlar kolay kolay bırakmazlar o koltuğu. Çünkü onlar, o partilerin kurucusu olanların bir ömür hayat boyunca yanında olduklarını iddia ederler (bkz-Mustafa Destici, Devlet Bahçeli). Ben ülkücü değilim ama Milliyetçiyim demiştim. Ama doğruya doğru diyerek bende bu totaliter rejimi eleştiriyorum MHP'deki... Devlet Bahçeli devletin bekası için şu zor günlerde hükümetin değişmemesi için AKP safında yer almış olabilir ama yıllar önce "ben milliyetçiliği ayaklar altına aldım" diyen bir adam vardı. Kısacası partilerde ülkü yoktur diyordu Nihal Atsız. Şimdi tam gelmedi aklıma o söz. Ama ne yapalım yani bu Meral Akşener'e oy vermek için geçerli bir sebep değil ki... Meral Akşener'in de ne idüğü belirsiz. Bir kere burda da net bir ideoloji yoktur. Geçenlerde CHP'den 15 milletvekili alarak grup kurmaya kalkmışlardır. Bu felaket bir şeydir. Sağdan soldan bir toplama partiye ben nasıl güvenebilirim aq..

    Ne uzun yazmışım lan kısaca 24 Haziran hakkında bütün siyasi görüşleri burada tartışalım beyler. Kime oy verecez lan biz şaka maka.. Gelin Serkan inci öncülüğünde bir parti kuralım. ideolojisi Atatürkçülük ve Türk Milliyetçiliği sentezi olsun. Parti içinde demokrasi tabiki olacak. Sözlük içindeki mühendis, doktor okumuş adamlar el ele verelim aq sanki nolur. Bir WhatsApp grubu aracılığı ile teşkilatlandırmalar yapılabilir.
    ···
   tümünü göster