/i/Tespit

  1. 1.
    +6 -1
    Evet beyler çoğunuz the elder scrolls skyrim adlı oyununu oynamışsinizdir ve hikayesini biliyorsunuzdur. Fakat bu hikayenin Türk-Kürt kavgasına ne kadar benzediğini farkettiniz mi? Hadi gelin birlikte inceleyelim
    Beyler bildiğiniz gibi Skyrimde (Doğu Anadolu) Nordlar (Kürtler) tarafindan milliyetçilik adı altında bir isyan başlıyor. Tamriel imparatorluku(Türkiye Cumhuriyeti) bu isyanı durdurmak için lejyonlar (Türk askerleri) gönderiyor .
    Ve bir süre sonra isyanın lideri Ulfric Stormcloak (Abdullah Öcalan) ve birkaç arkadaşı yakalanıp idam edilmeye gönderiliyor.
    Fakat ne tesadüf ki Ulfric Stormcloak neredeyse idam edilecekken kaleye bir ejderha saldırıyor ve Ulfric idam edilemiyor.(Bu ejderha Israil gibi büyük devletler. Kendi cikari icin Abdullah Öcalanin idam edilmesini istemiyor ve Türkiyenin Abdullah Öcalani oldurmesini engelliyor)
    Bu olaydan sonra biz kaleden kaçıyoruz ve görevleri yapmaya başlıyoruz .
    Ve bu görevlerden birinde Thalmor(Tamriel imparatorlukuna saldıran güçlü krallik ) Elçilikine ajan olarak giriyoruz. Ve elçilikte dolaşırken bir deftere rastliyoruz ve bu defterden Ulfricin(Aponun)Thalmorun(Thalmoru ABD, israil ,Ingiltere gibi büyük güçler olarak düşünün) ajani olduğunu, aslinda çıkan isyanın imparatorluğu(Türkiyeyi) güçsüzlestirmek ve işgalini kolaylaştırmak için Thalmor tarafından yapıldığıni öğreniyoruz .(PKK nin büyük güçlerin oyuncağı olduğunu hepimiz biliyoruz.)
    Bu kadar benzerliğin tesadüf olması çok şaşırtıcı değil mi beyler?
    ···
   tümünü göster