/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +150 -9
    Bugün , mübarek cuma günü ihtiyar dedemle ezan-ı muhafazidi okunmadan abdestimizi aldık ve cuma namazını edâ etmek üzere yola koyulduk. Dedem ayakkabısı çalınmasın diye terlik giymiş, yolda yürürken ayaklarının altına insaat atıkları dolayısıyla kum toz çakıl taşları kaçmıştı.

    Çıkardı terliğini ihtiyar-

    temizlesene şu ayaklarımı dedi bana.

    Oturttum bir banka uzattı bana ayaklarını . Dün akşam valide hanım yemekte pirinç pilavı yapmıştı . Dedem de yere dökülen pirinç tanelerinin üzerine bastığından siyah çoraplarının altına ezilmiş lapa pirinç taneleri yapışmıştı. Bazıları kurumuş çorapla bütünleşmiş , kendilerini dedemin ayağının altından almama izin vermiyorlardı.

    Sizi gidi sizi deyip dedemin ayaklarını gıdıkladım . 84 yıldır gülmeyen ihtiyar ilk defa gülüyordu. Fakat gülerken bir öksürük tuttu dedemi . Balgamli balgamli öksürdü suratıma doğru. Mübareğin ayağı da peynirli çubuk kraker gibi kokuyordu.

    Her neyse geldik cami nin önüne. Dedem avludaki bankta oturan arkadaşlarına seldıbını verdi . Biraz muhabbet etti onlarla. Sonra döndük cemaatle camiye.

    Dedem cami adabını iyi bilirdi. Çıkardı terliklerini elindeki poşete koydu. Poşetin içinde Türkiye gazetesi de vardı. Namaz çıkışında oturup gazete okumayı çok seviyordu . Attı mübarek sağ ayağını içeri Allahümmeftah aleyna ebvabe rahmetike diyerek. Bende girdim ardından içeri.

    Hocaefendi hutbesini verdi namazımızı kıldık. Çıktım dışarı ama dedem yok .

    Ben efendimizin sünnetini terketmemek için asla camide sağa sola bakmam. Iceridedir herhalde dedim. Bekledim biraz daha. Ama telaslaniyordum .

    Gözüm kararıyordu.

    Uğultu şeklinde gelen Allah gabul etsin sesleri ve hacı kolonyası kokuları eşliğinde Allahım senin izninle dedem çıksın içeriden dedim.

    Çıkmadı ihtiyar...

    Herkes çıktıktan sonra döndüm içeri baktım etrafa. Tam oturduğu yerde elindeki poşet vardı ama kendisi yoktu .

    Türkiye gazetesi ve gezer marka terlikleri poşetin içindeydi. Terliğine bile pirinç tanesi yapışmış mübarek dedim kendi kendime .

    Sonra imam efendi eşliğinde kamera kayıtlarını izledik. Hırsızlar dedemin terliğini çalmaya yeltenmisler. Dedem vermeyince terliği bırakıp onu alıp zütürmüşler.

    Şimdi konuyu hukuka taşıdık umarım en kısa sürede bulunur dedem...
    ···
   tümünü göster