/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 26.
    +11 -3
    tanrıyla dalga geçmek aptalca fakat sen gibi bir insan evladının elinden çıkan bir sürü saçmalık ve çelişki içeren bir kitaba inanmak daha da aptalca.

    inançlısın diye sana saygı duymak zorunda değilim, saygı duyduğum tek şey varsa o da aklın sırrın ermediği bu kainatı yaratandır.

    sen yer yüzündeki herhangi bir orta seviye zekaya sahip, kendine güvenemeyecek kadar zayıf karakterli ve bu boşluğu maneviyatla doldurmaya çalışan biri olarak, ben gibi birilerinin ürettiği şeyleri kullanıp buradan ahkam kesmeye devam edecek ve tarihin tozlu sayfalarında boş bir kafa olarak kaybolup gideceksin.

    yazık.

    *
    ···
    1. 1.
      0
      kuranda nerde çeliski var bana ayet göster sana kanıtlıcam
      ···
      1. 1.
        0
        Nisa-78. Kendilerine bir iyilik dokunsa “Bu Allah’tan” derler; başlarına bir kötülükgelince de “Bu senden” derler. “Hepsi Allah’tandır” de.

        Nisa/ 79. Sana gelen her iyilik Allah’tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir.

        en basiti bu, hayırlı forumlar.
        ···
      2. 2.
        0
        78 ve 79. ayetler birlikte değerlendirildiğinde, islâm’ın hayır şer kaza ve kader mevzularındaki inanç ve düşüncesine ışık tuttuğu görülür. insanlar umumiyetle elde ettikleri başarı ve iyi neticeleri kendilerine (veya inananlar Allah’a) mal ederler. Felâket, kötülük ve başarısızlıkları ise yükleyecek birisini ararlar; kendilerini kınamak ve suçlamaktan kaçarlar. Halbuki her şeyi yaratan Allahtır her şey Onun takdir ve kudreti ile var olur Ancak Allah, hiçbir kimse için doğrudan doğruya felâket ve kötülüğe rıza göstermez; kulun işlediği her günah suç ve kötülükte bizzat kendi iradesi devreye girer ve Allah, kulu öyle istediği için, iradesini o yolda sarfettiği için öyle yaratır. Şu halde kul kâsibdir; hak eder murat eder Allah hâlıktır Kulun iradesine göre yaratır
        ···
      3. 3.
        0
        Ama sana ne kadar anlatırsak anlatalım kalbin mühürlenmiş gibi gercekleri birazda akıl gözünü kullanarak gör
        ···
      4. 4.
        0
        görmek istemiyorum sağ ol kalsın.
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      0
      kuranı azcık anlayarak okusaydın hersey farklı olurdu senin icin ama zeka lazım herseyden önce
      ···
   tümünü göster