/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 651.
    +28 -1
    Şuku cebime para olarak girmiyo beyler. Yazdığım şeyleri anlatanı zor bulursunuz. Benim anlattığım gibi anlatanı hiç bulamazsınız. Başka yazarlardan da okuyun diyecem de benim gibi 300 güne gelip bağımlılarla uğraşan adam nerdeyse hiç yok.

    Neyse yapay dopaminleri doğal dopaminlerle değiştirdiğimizi söyledik. Bağımlılıktan ilk kurtulma aşaması çok önemli. Çok disiplinli bir kafada olmanız lazım. ilk ayı bitirenler, benim yazdıklarımla ilk ayı bitirenler sonsuza dek kurtuluyor. Yani ilk aydaki kafanız sağlam olmalı. ilk ay üzerinde duracağız.

    Bu uzmanlar bağımlılıktan kurtulmada en etkili yolun sosyal ortam olduğunu söylüyor. Çok haklılar. Hastanede morfin kullanan adam bağımlı oluyor mu? Vietnamda uyuşturucu kullananlar döndüklerinde bağımlı oldular mı? Hayır. Demek ki sosyalliğin büyük bir etkisi var.

    Çevreniz çok önemli. Yengeç sistemi neden bir şey vardır. Yengeçler bir kovadayken kovadan çıkamayanlar çıkmak üzere olanları geri çekerler. Bunlar hayatımızda da var. Bu insanları tespit edip çevrenizden çıkartın. Unutmayın siz en çok konuştuğunuz insanla belirlenirsiniz.

    Kaliteli bir çevreye sahip olmak için kalitenizi arttırın. Ücra bir köyde doğan birisi nobel olabiliyorsa bunda kaliteyi arttırmanın etkisi büyüktür. Siz kaliteli oldukça girdiğiniz ortamlar da gelişecek, daha kaliteli insanlarla bir arada olacaksınız.

    Bağımlılıktan kurtulurken zorlanacaksınız. Hele burada çok bağımlı var. Tüm gün asosyal asosyal takılıp lol oynayan adamların bağımlılığı tabiki ilerleyecekti. Bu yazıyı okuyan herkes bırakamayacak. Bu iş kendini zorlama işidir. Kendinizi zorlamazsanız gelişmezsiniz. Kaslarınızı son tekrara kadar yormazsanız gelişemezsiniz. Ben size o ağırıkları nasıl kaldırabileceğinizi anlatıyorum.

    Bağımlılıktan kurtulduğunuz ilk zamanlar özünüze dönün. Hayvan sevin, kedileri sevin, doğa yürüyüşlerine çıkın, vapur yapın (istanbul'da olup da vapur yapmayan adam maldır) insanlarla iletişim içerisinde olun. Bunlar tüm pgibolojik sorunlarınızı ferre ve mastürbasyon bağımlılığı ile birlikte silip atacaktır.

    Yani bu entryden çıkarmanız gereken şey şu:
    Bağımlılığı bırakırken zorlanacaksınız
    Bu zorluğu azaltmak için yerine faydalı- doğal zevkler koyacaksınız
    Bu zorluğu azaltmak için özünüze dönük hareketlerde bulunacaksınız
    Sosyal ortdıbınızı geliştireceksiniz
    Sosyalleşeceksiniz.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Yazının bir parçası bu. ferre ve mastürbasyona benim gözümle bakan ve anlatan birini zor bulursun. Ben de kaynaklardan edinip yorumluyorum bilgileri
      ···
   tümünü göster