/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +4 -1
    Değerli panpalarım. Bu aralar ailecek zor bir süreçten geçiyoruz. Bu yüzden çok fazla sözlükte takılamıyorum. Sizlerin her zaman yanımda olduğunu bilmiş olmanın bana verdiği güçle sizi son gelişmeler hakkında bilgilendireceğim.

    Sevgili dayım pazartesi günü istanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde makatından bir operasyon geçirecek.

    Çok üzgünüz çok... Hani bu bu bizim başımıza gelmez, sapasağlamdı bir anda ne oldu der insan, bize de tam olarak bu oldu.

    Hepimizin rahatlamak için kullandığı makat organı, sevgili dayım için maalesef ciddi sıkıntılar doğurdu. Dayımın makatında daha önce mantar, çıban, tıkanma, kötü koku oluşumu gibi bir çok sorun görülmüştü. Fakat şimdiki sorunumuz oldukça büyük: Anal Fissür yani makat çatlağı.

    Havaların ısınmasıyla birlikte dayımın makatında yoğun bir kaşıntı oluşmuştu. Bu durumu ilk başlarda çok da ciddiye almamıştık. Çünkü makat kaşıntısı Kondilom (Makat Siğili) ve Mayasıl (Anal Dermatit) hastalıklarının da belirtisiydi. Hatta ben dayımın makat bölgesini yeterli düzeyde temizleyemediğini bile düşünmüştüm.

    Daha sonra sevgili dayım kabız oldu. Anal Fissür hastaları dışkılama esnasında can yanması problemi yaşadığı için çok fazla tuvalete gitmek istemezler. Bu da bağırsaklarda daha fazla kabızlık sorunu yaşanmasına neden olmaktadır. Dayımda gözlemlediğimiz olaya çok benziyordu.

    Bu böyle olmaz deyip bir akşam yemeğinde tüm akrabalarımı toplamaya ve bu konuyu konuşmaya karar verdim. Dün gece uzun bir aradan sonra tüm akrabalarım aynı masada oturmuş çorbalarımızı bekliyorduk. Valide hanım çorbalarımızı tabağımıza döktükten sonra hiç vakit kaybetmeden yengeme yönelerek:

    Sevgili yengeciğim, hepimiz çok zor bir dönemden geçiyoruz. Senin ve çocuklarının neler yaşadığınızı tahmin bile edemeyiz. Sana bir sorum var. Acaba sevgili dayımın makat deliğinde bir çizik gözlemledin mi son zamanlarda?

    Yengem bu soruya evet diyerek cevap verdi.

    Makat iç kısmında hafif bir çizik olarak ortaya çıkan Anal Fissür zamanla genişlemektedir. Çizik, sadece anal fissür belirtisi olmayıp, aynı zamanda iç hemoroid başlangıcı olarak da değerlendirilir. Buna göre dayım ya Anal Fissür ya da iç Hemoroid hastalıklarından birine sahipti.

    O an gözlerimden bir yaş süzüldü. Hepimiz başımızı öne eğdik. Kimse birbirine bakamıyordu.

    Yengeme:

    Bu akşam dayımın makatında ciddi bir gözlem yapmanı ve gerekli fotoğrafları akraba whatsapp grubuna atmanı istiyorum dedim.

    Yemeğimizi bitirdik, yatsı namazımızı kıldık ve herkes evlerine gitti.

    Tam uykuya dalmak üzereyken saat gece 1:00 sularında acı bir bildirim sesiyle irkildim. Yengem akraba whatsapp grubumuza bir kaç tane fotoğraf atmıştı. Fotoğraflara baktığımda dayımın makat deliğinde meme oluşumu gözlemledim

    Makatta meme oluşması , hastalığın kronik hale geldiğini gösteren bir diğer bulguydu. Yani sevgili dayım aylardır bu acıyla yaşıyordu.

    O gece sabaha kadar ağladım. Sabah namazını kılıp tesbihatımı yaptıktan sonra Rabbime dayımın bu durumdan kurtulması için dua ettim. Saat 9:00 sularında doktor arkadaşım Erhan Süzer beyi aradım.

    Erhan bey alanında tecrübeli Genel Cerrahi Proctoloji (Makat Hastalıkları) uzmanıydı. Dayımın hemen hastaneye getirilmesini ve gözlem altında tutulması gerektiğini belirtti.

    Bugün öğlen vakitlerinde daymı hastaneye yatırdık. Yengem ve çocukları perişan halde biz de bir o kadar üzgünüz.

    Sevgili dayım pazartesi ameliyat olacak. Bizi zorlu bir süreç bekliyor. Yanımda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.
    ···
   tümünü göster