/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +60 -1
    Evet arkadaşlar bugün sizlerle kendi kişiliğimize doğru bir keşfe çıkmak için açıyorum bu başlığı. Biliyorum bu başlıktan çok ama çok var ama farklı olarak ben de şuan hepimiz gibi yaşayan bir kardeşinizim ve bu başlığı beraber oluşturacağız. Yani beraber yaşayıp beraber göreceğiz. Ben şunu yapın şöyle davranın saçmalıklarını anlatmayacağım. Biz beraber ne nasılmış onu öğreneceğiz. Unutmayın ki insan yönetmeye kendinden başlar aynı zamanda biz birileri için değil kendimiz için değişeceğiz savaşçı kardeşlerim. Fikrimce hayli uzun bir başlık olacak. Beni dinlemeniz ya da dinlememeniz önemli değil burası bir defter gibi olacak.
    Peki bu başlığın altında neleri beraber düşünüp nelere beraber karar vereceğiz, neler üstünde duracağız?
    1-) Olumlu düşünmek
    Hayatımız mı yolunda gitmiyor yoksa biz mi yolda değiliz?
    2-) irade eğitimi, nefis mücadelesi
    Her istediğinizi yapmalımıyız? isteklerimiz bize her zaman yarar sağlar mı?
    Tembellik insanın kanında mı?
    3-) Alışkanlıklar
    a) Kötü alışkanlıklar
    b) iyi alışkanlıklar
    4-) Zaman yönetimi
    Yaratan günü 5 vakte bölmüş peki neden?
    5-) insan mühendisliği
    insanlar heryerde!
    6-) Etkili iletişim.
    Her şeyden önce iletişim.
    7-)Ses eğitimleri, Diksiyonlu konuşma.
    Ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemli olan.
    8-)iknanın gücü
    Bir işi sen yapmak zorunda değilsin yapabildirmen de yeter.
    9-)Hafıza, beyin hakkında.
    Hafıza eğitilir mi, yoksa doğuştan mı salak doğarız?
    Beyin normal bir organ olsaydı neden kemik kasalar ardında saklı kalsın?

    Öncelikle kendimi tanıtayım. Lise yıllarını başarı ile tamamlamış, Türkiyenin güzel üniversiteleri arasında %100 ingilizce mühendislk kazanmış ve çok güzel hayallerle üniversiteye geldikten sonra hayattan ardı arkası gelmeyen tokatlar yiyerek dibe düşen bir kardeşiniz. Ama hep beraber kalmayı öğreneceğiz.

    Bir kaç tane kuralımız olacaktır güzel kardeşim.

    Kural 1. YATAKTAN KALK
    --Oturduğun yataktan kalk güzel kardeşim. Yatak uyumak ve gibişmek için vardır. Bundan sonra herkes masada yapacak ne yapacaksa. Kendimize bir self-office yapıyoruz masamız sayesinde. Ne yapılacaksa ödev, okuma, araştırma, iş, telefonda takılma, yazma, çizme, düşünme vs vs bunların hepsi masamızda olacaktır.

    --Okumak güzel bir eylemdir ama hayatına bir şey katması için yaşaman gerekir. Yaşamaktan korkma kardeşim. Ben burada bir şeyi yapalım diyorsam hep beraber yapalım. Okuyup hiçbir şey yapmamak ama okumaktan mutlu olmak kendi zihnimizi tatmin etmektir ve yine kendine yaptığın bir aldatmacadır.

    Edit: Dediğim gibi kardeşlerim burası benim defterim gibi olacak kimse okumasa bile yazmaya devam edeceğim bazı arkadaşlarım 3-4 kişi kalsak bile yaz demişler. Bir ben bile kalsam dahi yazacağım. Aynı zamanda çoğu konuda Türkçe kaynaklar yetersiz olduğu için yabancı kaynaklar kullanıyorum. Çeviri siteleri çoğunun öz anldıbını bozduğu için kendim okuyup yorumlamak zorunda kalıyorum bunları kendi hayatımıza uyarlayıp yazıya dökmekte biraz zamanımı alıyor geç gelmesinin sebebi bundandır.
    ···
   tümünü göster