/i/Tespit

  1. 1.
    0
    zaaflara sahip olmaktır. eğer zaafların yoksa sizden daha üst makamda olanlar sizi kontrol edilemez olarak görüp sizi seçmezler. eğer bir zaafa, suça sahipseniz açıklarınız varsa o zaman sizi kukla gibi oynatabileceklerini düşünüp sizi yüksek makamlara getirmeyi düşünebilirler. zaten vakti zamanında onlarda zaafları olduğu için onlardan daha üst makamlar tarafından seçilmişlerdi. o yüzden temiz ve namuslu adamların üst yada etkin makamlara gelmesi gelse bile orada barınması orada kalması imkansızdır.

    bu teorimi daha ayrıntılı açıklayayım. eğer bir zaafa sahipseniz (cinsel olanlar için)kaset, cinsel yönelim, cinsel içerikli üstü örtülmüş bir suç
    (cinsel olmayanlar için) dolandırıcılık, hırsızlık,yolsuzluk, rüşvet v.b.
    örnekler daha da çoğaltılabilir. seçilme olasılığına sahipsiniz. şimdi
    seçildiniz ve 1.basamağa getirildiniz diyelim 2.basamaktakiler sizi ilk başta kukla gibi yönetecektir. bu süreç içinde dahada pisliğe batacaksınız yükselmek için yapmanız gereken ilk önce 2.basamaktakilerin zaaflarını bulup onlarla denk hale gelmek sonrada 3.basamaktakilere kendinizi bir şekilde belli edip 2.basamağa yükselmek daha sonra daha da yükselmek için yine aynı şeyleri yapmalısınız. bu süreç içinde gerek yolsuzluklar gerek usulsüzlükler olsun dahada pisliğe batacaksınız. şimdi diyeceksiniz ki torpilliler tepeden inmeler ne olacak onların içinde temiz iyi kalpli olan varsa? onların durumu daha kötü onlar onları oraya getiren tanıdıklarının yada ailelerinin pisliğini omuzlarında taşıyorlar.ya taşıdıkları pislikle beraber pisliğe batacaklar yada ben namuslu takılırım diyorlarsa eğer herkesten önce onları o makamlara getirenler(öz aileleri olsa bile) onu o makamdan indirip kıçına tekmeyi basarlar. sadece bu ülkede değil istisnalar dışında bütün dünyada namuslu ve temiz adamların yüksek ve etkin makamlara gelme şansı yok.
    ···
   tümünü göster