/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3 -2
    116 Harbiyeli. Evet 116. FETÖ'den beraat edip, Devlete karşı gelmekten müebbet yiyen 116 Harbiyeli. 25 MAYIS 2018 CUMA günü. Mahkeme kararı.

    Yalova'da eğitimdelerdi. O gün tatbikat gerekçesiyle istanbul'a, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gidiyorlardı. Sultanbeyli'de durduruldular.

    Halk ayaklanmıştı o saatte. Halka dertlerini anlatabildiler. "BAKIN BEN ÖĞRENCiYiM. RÜTBEM BU ÖĞRENCi." Polis geldi. Polise de dertlerini anlatabildiler. Hatta beraber istiklal Marşı söylediler. Kimsenin burnu bile kanamadı. Kimseye zarar gelmedi. Direnmediler. Ateş açılmadı.

    Ama 4 gün önce 25 Mayıs Cuma günü. 116 Harbiyeli müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Boy boy resimleri olan siyasiler, paranın dıbınakoymuş iş adamları, Adalet Bakanı, Dexer dışarıdayken; bu adam gibi adamlar müebbet yediler.

    Adam gibi adam dediğime bakmayın. 1997-1998 doğumlu bu yiğitler. 116 Harbiyeli diyoruz. 116 aileden bahsediyoruz. 116 yanan ana, baba yüreği.

    Ama açıkçası hiçbirinizin gibinde değildi. Zaten hep öyle olmadı mı? Gazeteciler içeri girdi dedik. ".." Türkler zulüm görüyor dedik. ".." Kerkük'de oy çalındı. Kerkük hilelerle kaybediliyor dedik. ".." Ve 4 gün önce de 116 Harbiyeli dedik. ".." HiÇBiRiNiZiN gibiNDE DEĞiLDi.

    Ama ne oldu da sesiniz çıktı? Ezhel tutuklandı. Sebep? "Uyuşturucu kullanımını kolaylaştırması." "#FreeEzhel, #Salınlabebeyi" Sizden de bu beklenirdi zaten.

    Üstelik Ezhel, Khonktar adlı rap müziği ile uğraşan sanatçıyı, "Gençleri uyuşturucuya alıştırıyor!" gerekçesiyle Kadıköy'de darp eden Kadıköy Acil müzik grubunun üyesi. Evet yeterince hukuksuz bir ceza. Ama ortdıbının hesabı Ezhel'e kesildi diyebiliriz. Ama tabii ki yine hiçbirinizin gibinde değil. Ama olsun. "SOSiS VE SALAM"

    Hiçbirinizin gibinde olmasında susmaya devam edin. Bağırdığınızda da boşa bağırın.

    ilgili video: https://m.youtube.com/watch?v=WYkuY8gRGzg
    ···
   tümünü göster