/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +107 -8
    Müslüman değilsin desen bi de kızar itoğlu itler bak seni de eksilemişler doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar aga
    ···
    1. 1.
      +1
      yo kizmiyorum
      ···
    2. 2.
      +4 -3
      Kızmaları normal, Müslümanım diyen birine kafir dersen o kafir olmaz sen olursun. Yani doğru söylemiyorsun ibadet eden ama dininden habersiz cahilsin sadece
      ···
      1. 1.
        +1
        Müslümanım diyen birine kafir dersen kafir olmazsın. Ancak o gerçekten müslümansa sen kafir olursun. zütünden bilgi verme. Ayrıca namaz kılmayan oruç tutmayan birine müslüman dersen asıl senin müslümanlığın tehlikeye girer.
        ···
      2. 2.
        +2
        Öyle bir dünya yok cahil kardeş. Küfür alametleri göstermeyen kimseye kafir diyemezsin hele ki ibadetlerini aksatıyor diye.. Günahını bildikten sonra inkara girmez .

        "Herhangi bir kimse, din kardeşine "Ey kafir!" derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319)

        Bu hadisi okuyup millete kafir ithamı yapanlar kibir denizinde boğulmuşlardır.
        Asıl sen zütünden uydurma kaynak ver

        Ebu Muti: iman eden fakat namaz kılmayan, oruç tutmayan, bu amellerin hiç birini işlemeyen kimseyi iman kurtarır mı?
        Ebu Hanife: – Onun işi Allah’a kalmıştır. Dilerse azab eder. Allah’ın kitabından her hangi bir şeyi inkar etmeyen kafir olmaz. Bana ehli iman birinin haber verdiğine göre, Muaz bin Cebel Hıms şehrine girdiği zaman insanlar onun çevresinde toplandılar. Bir genç ona “Namaz kılan, oruç tutan, hacceden, cihadda bulunan, köle azad eden, zekat veren ama Allah ve rasulünden şüphe eden birine ne dersin?” diye sordu. Muaz: “Onun için ateş vardır“dedi. O genç: Namaz kılmayan, Oruç tutmayan, haccetmeyen, zekat vermeyen, fakat Allah ve Rasulüne inanan için ne dersin?” dedi de Muaz: “Onun için Allahın affını umar, azaba uğrayacağından da korkarım.” dedi. Bunun üzerine o genç: “ey Abdurrahman’ın babası, şüphe ile amel fayda vermediği gibi, imanla beraber herhangi bir şey de zarar vermez dedi ve gitti. Muaz da “Bu vadide bu gençten daha bilgilisi yok” dedi… Mütecaviz kimselerle, küfürlerinden dolayı değil, haddi tecavüzlerinden dolayı savaş. Adil zümre ve zalim sultanla beraber ol. Fakat mütecavizlerle beraber olma. Cemaat ehlinde fasit ve zalimler olsa bile, onlar içinde sana yardımcı olacak salih insanlar da vardır. Eğer cemaat zalim ve mütecavizlerden müteşekkil ise, onlardan ayrıl. Çünkü Allah “Allahın arzı geniş değil miydi? Hicret edeydiniz.”(Nisa/97) “Ey mümin kullarım arzım geniştir, ancak bana kulluk edin”buyurmaktadır.
        ···
      3. 3.
        0
        Bu kadar uzun yazma oç alışık değiliz
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster