/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +7 -1
    Lütfen devam ediniz.
    ···
    1. 1.
      +1 -4
      Helal et panpa

      Sen dini inancına ırkçılık katıyorsun bak kuranı kerim Arapça inmiş sen Türküm Türkçe olmalı diye atıf yapmışsın bu yanlış bişey ikincisi Kur'an'ı Kerim tüm alemlere indirildi aborjini japonuna peygamber gönderilmedi evet haklısın ama örnekleri yetmez mi
      ···
    2. 2.
      +2
      0
      1) islama inanmayan herkes cehenneme gidecek değil sayın ayet bükücü. Şüphesiz, iman edenler(le) yahudiler, hristiyanlar ve sabiiler(yıldızlara ve meleklere tapanlar) Allah\\\'a ve ahiret gününe iman eder ve salih amellerde bulunursa, artık onların Allah katında ecirleri vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. BAKARA 62. O söylediğin ayette islamı bulduktan sonra başka din aramayın kanıtlardan sonra saparsanız ziyan edersiniz diyor.

      2) Nahl 36 da KAViMLERE değil biz her ÜMMETE bir peygamber göndermişizdir diyor.
      Senin dediğin gibi olsaydı Kuranda milletlere KAViMLER diye hitap edilir. Nitekim Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır. HUCURAT 13. 24 bin peygamber gönderilmiş olamaz diyorsun, sanıyorsun ki hepsine kitap inmiş büyük kitleleri etkilemişler. hayır. Hz muhafazidin ümmetide çoklara ulaşmayabilirdi. Mağaralara kazınmayabilir unutulup gidebilirdi. Her ümmete peygamber gönderir anladınmı şimdi? Sen şimdi dersin neden bütün dünya aynı dinde değil herkes eşit şartlarda değil. Dostum bu kaderi sorgulamaktır. Kaderi sorgulayan sorulara hiçbir insan kolay kolay cevap veremez bu küstahlıktır. Nitekim ilk kısımdaki hezeyanlarına cevap olabilir bu.

      Allah kuranı okuyup anlayın diye göndermiştir birçok ayette aklınızı işletmezmisiniz delilleri görüp iman etmezmisiniz diye sorar neden deliller-ayetler çünkü sen sorguladıkça kısıtlı algın ve bilginle sıkıntılı fikirler üreteceksin sonrada nefsine-şeytana kapılıp gideceksin. Çokmu kafanız karıştı giberim bunca karmaşanın arasında doğruyu nasıl bulacağızmı diyorsunuz? Onunda kolayı var Allahın yardımı gelir Kuran hiç Tükenmeyen mucize okuyun. Bu size kısa yol olur. Şimdi sen şunlara cevap ver:

      1) Kuranda oynanan kumar: Mekkenin fethinin çıkması(başlar tıraşlı olarak mekkeye girdiler aynen), Bizans-iran savaşının galibi Bizansın galibiyetinin çıkması, Ebu leheb iman etmeyecek cehenneme gidecek dediği halde kuran daha uzun yıllar münafık taklidiyle bile iman etmiş olmaması. ki islama böylece zarar verebilirdi.

      2)Kuranda Zamanın izafiyeti birçok yerde geçer. Kıyamette insanlara dünyada kaç gün kaldınız diye sorduğunda 1 yada 2 gün sayana sor der.

      3)Güneşin karar yerine akıp gitmesi, yıldızlar varacağı yere büyük yemin(karadelikler)

      4)Birçok filozof ve dahi Einstein(kariyerimin en büyük hatası der) evrenin sonsuzluğunu savunurken, o güne kadar hiçbir Allahın kulu çıkıp evrenin yoktan yaratıldığından, başının ve sonunun olduğundan ve sonunun(kıyametin) çok dehşetli olduğundan bahsetmedi. GÖK YARILIP ÇATLADIĞINDA, YILDIZLAR SÖNDÜRÜLDÜĞÜNDE-SAÇILDIĞINDA, YERYÜZÜ SALLANDIĞINDA-DÜMDÜZ EDiLDiĞiNDE-iÇiNDE OLANLARI DIŞARI ATTIĞIND, DENiZLER KAYNATILDIĞINDA, GÖK YARILIP ERiMiŞ YAĞ GiBi KIRMIZI BiR GÜLE DÖNDÜRÜLDÜĞÜNDE, DiRi DiRi GÖMÜLEN KIZA GÜNAHIN NEYDi DiYE SORULDUĞUNDA. bu ifadeler size hiçbirşey anlatmıyormu? ALLAH YARATMAYI BAŞLATIR SONRA ONU iADE EDER. o gün göğün sayfalar gibi dürülmesi ve ilk baştaki durumuna iade edilmesi, bu bir vaattir.

      5) Dağların kazık gibi yaratılması ve bulutlar gibi hareket etmesi. Coğrafya bilen panpalarım bunu bilir. Dağlar buzdağları gibi yerin çok derinlerinde kazık gibi kökleri vardır.

      6) Yedi kat gök ve yerdede onlar kadarı. Atmosferin ve yerin katmanlarını bilmeyeniniz yoktur heralde?

      7)Geri çeviren gök. Göğün korunmuş bir tavan kılınması. Atmosfer güneşten gelen radyasyona ve göktaşlarına kalkan vazifesi görür.

      8)Kıyamet gününde hepiniz topraktan çıkacağımızı, ogün herkesin dehşet içinde olacağını bilirsiniz. Kuran bunu mükemmel ve eşsiz bir benzetmeyle betimler: Çekirgeler gibi mezardan çıkış. Çekirgeler yumurtaları toprağa atar günü geldiğinde milyonlarcası topraktan çıkar çekirge bulutları oluşturur. Aynı anda, binlerce, topraktan.

      9) Kıyamet gününde -parmak uçlarının dahi- düzenlenmesine Allahın yetmesi.

      Daha sayamadığım nice kanıt vardır kuranda.
      Tümünü Göster
      ···
   tümünü göster