/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +50 -30
    planı. Daha önce bu tespit yapıldı mı bilmiyorum ama şöyle bir muhabbet dolaşıyor orta da; beyler fark ettiyseniz medya muhaliflerden sürekli gözümüze Muharrem Ince'yi sokup duruyor, fark ettiyseniz CNNTürk-NTV gibi yandaş kanallar bile Ince'nin mitinglerini yayınlamaya başladılar ama gözden kaçırdığımız bir nokta var o da MI yükselirken Meral Akşener'in yani birçok otoriteye göre Erdoğan'ı sandığa gömebilecek tek adayın 2. tura kalması engelleniyor. Bu engelleme de Muharrem Ince üzerinden yapılıyor, fark ettiyseniz Erdoğan o kadar fazla yüklenmiyor Muharrem Ince'ye, tüm kozlarını 2. tura saklıyor. Şu an için sadece Meral Akşener'den kurtulmaya çalışıyor bunu da Muharrem'i 2. tura geçirerek yapacak ve 2. turda Muharrem'e sağlı sollu girişerek, tüm kirli çamaşırlarını(Taciz iddiası, dershane öğretmenlerinin SSK iddiası, son çıkan şiir kitabı vs.) ortaya dökecek. Zaten TR'de ki muhafazakarların solcu birisine yani Muharrem'e oy vermeyeceğini Erdoğan'da biliyor, sağcı ve dişli rakibi Meral Akşener'i hiçe sayarak sürekli Muharrem'i muhatap alarak onu 2. tura çıkaracak ve tek kazanma ihtimali olan Meral Akşener'den kurtulacak.

    Bu saatten sonra da bu duruma çözüm kalmadı, iş işten geçti muhalifler zokayı yuttu bile. Hala Muharrem Ince'nin 2. turda RTE'ye karşı kazanabileceğini düşünenler var ama dediğim ve çoğu siyaset bilimcisinin dediği gibi RTE'ye karşı şansı olan tek aday Meral Akşener'di ama harcadılar.

    Edit/Özet: RTE, kendi rakibini kendisi seçiyor. ikinci turda Meral Akşener yerine dişine göre olan Muharrem Ince'yi karşısında görmek istiyor.
    ···
   tümünü göster