/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3
    Seçimin kazanani net Devlet bahcelidir.

    - Seçimin kaybedenleri akp-chp-kk

    - Tahmin ettigim gibi enteresan
    bir secim oldu.

    - Rte cb kazanmis olsa bile planlari devlet bahceliden dolayi alt ust oldu. Kendisinin her istegini yaptiramamasi ve hem onu hem bizi bekleyen ekonomik zorluklarin farkinda.

    - Devlet bahceli yaptigi strateji ile hem kılını kipirdatmadan partisini meclise soktu hem akpnin mecliste denetleyicisi oldu hem de sol kesime bu ulkenin %21-22 (mhp-iyip) ulkucu oyu olduğunu gosterdi.

    - secimin diger kazanani ise hdp.
    Chpli secmenin oyunu meclise girmek icin kullandi. Chpliler sandık basinda beklerken hdp baraji astigini ve meclise girdiklerini aciklayip ortamdan uzaklasti. (Chp hdp denen pkknin siyasi kolundan medet ummamasi gerektigini umarim artik anlamistir.)

    - Muhalefet sessiz kaldi dogrudur. Garip şeyler oldu dogrudur. Ancak akp icin olum kalim meselesi olan secimi ellerinde tum imkanlar varken birakmasi zaten beklenilemezdi. Ayrica akp, saat 21.30 dan sonra kutlamaya cikip silah atesleyen destekleyicileri ile olasi bir muhalif ayaklanmanin onunu kesti. O silahlarin ateslenmesi hic masum bir sevinc kutlamasi olarak gelmiyor. Akpnin sivil bir ordu olusturduguna dair bariz bir gozdagi var. Bazi iddialara gore muhalefetin suskunlugunun sebebi budur. (Silah sesler ankara-istanbul basta olmak uzere cogu buyuk şehirde duyuldu. Masum bir sevinc degil bence)

    -Velhasıl kelam Rte kazanmistir. Muhalif biri olarak tebrik ederim. Ancak Devlet Bahceli su an tipki 7 haziranda oldugu gibi kendini kilit noktaya koymustur. Ve belki 7 hazirandan sonra attığı adimlar bile Bahçeli'nin planinin bir parcasi bunlari bilemiyoruz.

    -Siyaset ile ilgili olarak House of Cards adli diziyi izlemenizi tavsiye ederim. (Siyasetin ic dünyası sandigimiz gibi degil. Siyaset devlet yonetimi ile ilgili buyuk bir guc vaad eder. O guce ulasmak uğruna siyasiler attigi her adimi hesaplar. Bu secimde mi ve ma cevresinin ve sosyal medyanin gazina geldi. Muharrem ince genel başkanlığı alir ama meral aksener alir mi bilmiyorum. Bana gore ikiside başarısız degil sadece besin zincirinin tepesine dış desteksiz bir şekilde bir secim ile tirmanacaklarini sandiklari icin bu toyluk yaptılar)

    -Devlet Bahceli'ye gelecek olursak; arkadaslar bu adam öyle zannedildigi gibi kolay birisi degil. Acin siyaset tarihine 95'ten sonra bu adam her ortamda etkin olmuştur. Kendisi bu ortamın kurdudur. Ayrica ümitsizliğe düşmeyin. Bugun kandilde pkk yavas yavas bitiriliyorsa bu(buyuk ihtimalle) Devlet Bahceli sayesindedir. Yoksa baskanlik sistemine karsi olan bu adam durduk yere 'evet' dememistir. Bazi seyler oturulmus konusulmus belli ki.
    Son olarak bu seçim hiçbir şey bitmiş değil. Siyasi ortam daha da renklendi, Muhalefette Iyi parti dogdu, Chp Muharrem Ince'yi kazandi. Ilerleyen yillarda ne olur belli olmaz. Seçimin tek kotu yani hdp yine meclise girdi. Bu habisi surekli destekleyip meclise girmesini saglayan umarim artik bu secimde bunlarin guvenilir bir olusum olmadiginin farkina varmistir.
    ···
   tümünü göster