/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +48 -12
    Dinde zorlama yoktur evet. Ben seni müslüman olman için zorlayamam. Ama Allah sana beyin vermiş.( yani öyle umuyorum) düşünüp, ibret alıp, müslüman olup kurtuluşa eresin diye. Sen düşünecek beyine sahip olduğun halde yüz çeviriyorsan tabiki cehenneme gidersin. Niye yaratıldın ? Dünya da gezip, yiyip içip takılmak için mi? Kulluk etmek için, şükretmek için yaratıldın.
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      Ee her din bunu diyor "tanrı sana beyin vermiş bu dini seçmek senin elinde" her dinde aynı şey bu
      ···
      1. 1.
        +6
        Son kitap Kur'an-ı Kerim dir. Diğer Kitaplarda da zaten Hz. muhafazid müjdeleniyor. Yani mantıklı düşünürsen inanman gereken din ortada. En basitinden hiç bilmediğin bir teknolojik aletin bile kılavuzuna bakarsın öğrenmek için. Allah ın da bize bir kitap gönderip öğrenmemizi, buna göre davranmamızı istemesi aslında onun ne kadar merhametli olduğunun da göstergesi. Senin yanmanı istemiyor demektir bu. Ders al, ibret al diye önceki kavimlerin başına gelenleri anlatmış sana.
        ···
    2. 2.
      +3 -9
      Nerenin bağnazısın sen?
      Adam seninle aynı şekil düşünmüyor diye beyinsiz demişsin aq, bu kadar acizce birşey olabilir mi?
      ···
      1. 1.
        +4
        Benimle aynı şekil düşünmemesi değil mesele. Dalga geçer gibi konuşması. Tepkimin sebebi budur. Bu konular hassastır. Ona göre konuşmak lazım. Biz de bu durumda kendimize hakim olamayabiliyoruz.
        ···
    3. 3.
      0
      Doğduğumuz için şükür mü edicez doğmak isterken bna mı sordu
      ···
      1. 1.
        0
        Seni yaratılmışların en şereflisi olarak yarattıysa, şükür etmen gerekir. Bir hayvan olarak da bitki olarak da yaratılabilirdin. Bence tabi ki bir şükür sebebidir. islamın gereklerini yaptığında sana sonsuz bir mutluluk müjdelemiş üstelik. Ama şu an tabii inkar daha kolay geliyor insanlara.
        ···
      2. 2.
        0
        peki kardeşim sana bir soru soracagım afrıka ulkelerinde bırak arastırmayı kuran ı felan adamlar yeme bulamıyor ? peki neden o kucuk cocuklar nedne boyle sınanıyor ve merhametı sonsuz allah enen onları açlıkla sınıyor peki ? la ne sucu vardı birde su olay var allah en buyuk dıyoruz tamam herşeyimizi biliyor tamam e ulan ozaman allah biiz yaratırken afedersın bin olacagımızı veya iyi niyetli olacagımızı bılıyor yanı sonunuda olunce cennete veya cehenneme atacagını bılıyor ozaman yasamanını alemı ne ?
        ···
      3. 3.
        0
        1. Sorunun cevabı olarak şunu söyleyebilirim. Amerikada afrikanın karnını doyurabilecek kadar yemek çöpe gidiyor. Yani Allah rızk veriyor aslında. Düşünmemiz gereken şu; asıl sınanan kim? Onları doyurabilecekleri halde o kadar yemeği çöpe döküyorlar. Mesela Suriye de savaş çıktı. Küçücük çocuklar öldürüldü. Bunu Allah yapmıyor. insanlar yapıyor. Şimdi az önceki kader konusuna geliyoruz. Sen kendi iradeni kullanarak bazı kararlar veriyorsun ve bunun sonucunda ya cennete ya cehenneme gidiyorsun. Ama bu tercihleri sen yapıyorsun. Allah seni direk cehenneme atsaydı hiç yaşamadan, o zaman sen itiraz etmez miydin ben bir şey yapmadım, ben tövbe edecektim belki diye. Allah bizi dünya ya gönderiyor ve kendi yaptıklarımızın bedelini ödediğimizi gösteriyor bize.
        ···
      4. diğerleri 1
    4. 4.
      0
      Yani kölelik için
      ···
    5. 5.
      0
      işine öyle geliyorsa öyle de. O kadar açıklama yaptım ama sen yine farklı yerlerdesin.
      ···
    6. 6.
      +1
      Lan dağılın amk.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster