/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -1
    2007 yılında mernis projesinde çalıştım. proje yapılırken, bu projeyle seçimlerde hile yapılacağı söylentileri olmuştu, ben üzerinde durmamıştım.

    2008 yılının ortasından itibaren mernis projesi aktif olarak kullanıma girdi. bu tarihten sonra malum parti seçim kaybetmedi.

    https://eksisozluk.com/se...nin-kaldirilmasi--4308562

    benim tahminime göre, ülke nüfusu olduğundan fazla gösterildi, akp'liler birden fazla sandıkta belki farklı farklı sahte olmayan kimliklerle oy kullanıyor.

    30 000 akplinin seçim günü adam başına 50 hayali seçmenin yerine oy kullandığını düşünelim.

    Hayali seçmenlerin gerçek ve fotoğraflı kimlikleri var. Bu kimlikler 30 bin akpliye dağıtılıyor. Çünkü hayali seçmenler mernis veritabanına kayıtlı vatandaşlar. 30 bin akp'li sabahtan akşama kadar okul okul gezip oy kullanıyorlar.

    Görünüşte her şey yasal ama aslında 1 buçuk milyon hayali oy kullanılıyor.

    bir insanın birden fazla oy kullanması 2010 yılına kadar seçim mürekkebi uygulamasıyla engelleniyordu ancak 2010 yılında seçim mürekkebi uygulaması, zamanlaması manidar bir şekilde kaldırıldı.

    https://eksisozluk.com/se...n-artmasi--4108224?a=nice

    https://eksisozluk.com/se...yon-kisi-artmasi--2523785

    erdoğan'ın son 3 hafta paniklemesinin nedeni, kendisinin aşırı şekilde oy kaybetmesiydi. o kadar fazla oy kaybetti ki, hayali seçmen sayısı kazanması için yetersiz geldi. seçimlerden önce (bence son hafta) sandık seçmen listeleri tekrar değiştirildi, hayali seçmen sayısı daha da artırıldı ve bu kişiler için de oy kullanıldı.

    aa'nın seçmen sayısını ve kullanılan oy sayısını vermemesinin nedeni de bence bu.

    bana göre aleksis shawn'ün aday olmaması için her şey yapıldı. çünkü aleksis shawn seçimlerde hile yapıldığını ve yapılma şeklini biliyordu.

    https://odatv.com/tarlaya...n-ektiler-1403141200.html

    https://www.sozcu.com.tr/...yap-secsis-ucgeni-758743/

    https://turkiye.net/yazar...-ve-olasi-secim-hileleri/
    ···
   tümünü göster