/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 1.
    +101 -24
    http://c12.incisozluk.com...11509/0/3085480_o7444.jpg

    Mesela şu üstteki gibi. Bakın benim hormonlarını saklayamayıp oraya buraya saçan küçük kardeşlerim; ben 46 yaşında, aile babası bir insanım. Beş tane çocuğum var, en büyüğü 17 yaşında, en küçüğü ise üç aylık. Geçimimiz iyi, ay sonuna kadar aç kalmıyoruz Tanrı'ya şükür, lükse düşkünlüğümüz yok, kalender meşrep yaşıyoruz. Karım mimarlık yapıyor, ben ise kendi bölgemde az çok tanınan bir müteahhidim. Mütedeyyin bir aileden geliyorum ve namus, iffet, şeref bizim için her şey demek. Ailem belki de hâlâ benim istimna etmediğimi sanıyordur bu yaşıma kadar. Ben onlar kadar sıkı değildim tabii, çocuklarıma böyle uygulamadım, uygulamayacağım, ama yine de bir noktaya kadar önemli olduğunu gösterdim elimden geldiği kadarıyla. Eşimin ailesi de keza bu şekilde, zaten ailelerimiz de böyle olduğu için muvafık gördü izdivacımızı.

    Ben de sizin gibi gülmeye ve iyi kötü mizaha aç bir insanım. inci sözlük eski tadını vermemekle beraber yine de geceleri gördüğüm birkaç muhterem birinci ve ikinci nesilin hatrına giriş yapıyorum. Beni yüzüstü bırakmıyorlar sağ olsunlar. ilk girdiğim zamanlarda burası çok nezih bir yerdi. "Nezih" mefhumunu çok farklı şekillerde düşünebileceğinizden, en azından demek istediğim şeyin "trend"de on başlık varsa yarısı içeriği bakımından karılarla alakalı veya karı fotoğraflı değildi fotoğraf ekleme özelliği geldiği zamanlarda bile daha yeni yeni. Arkadaşlarla özelden yazışır, günün "et iki gibişini" arar, mizah bakımından doygunluk noktasına gelirdik, anancılık yine vardı, ama tadında bırakılırdı. Biraz gözünüzde canlanmıştır umarım.

    Benim canım kardeşlerim, işte patlak verdiğim yere geliyorum. Ben sizin perde arkasındaki kahramanınızım benim gibi olanlar için. Hâlâ eskileri yâd ediyor, başlık altlarında değerli yazılar arıyorum. Hak edene şuku vermekten geri kalmıyorum, ancak öyleleri var ki. Evet, evet. Siz, öyle bakınmayın sağa sola. Karı fotoğrafı koyup duruyorsunuz, e ben de sizi çükülüyorum, sizin yüzünüzden on beş saniyenin dolup dolmadığını artık insiyaki bir zeka hareketiyle tespit edebiliyor oldum eskiden zaman tutmak yerine. Şu an bile memeleri varisli karı fotoğrafları koyuyorsunuz, alayınıza basıyorum çüküyü. E ama bunun bir de patlak verdiği yer var dediğim gibi.

    Yine başka bir gün, sabah duşumu almış, kahvemi hazırlamış ve sözlüğe giriş yapmaya tevessül ediyordum. Eşimi bilgisayar başında yüzü kıpkırmızı bir şekilde gördüm. Ne olduğunu merak eder şekilde adımlarımı hızlandırıp ekrana baktım ki, Firefox kullandığım için giriş ekranında son girilen sayfalar ve temsili fotoğrafları vardı. Hepsi çükülediğim başlıklar, kafam kadar memeler, gerek varisleriyle, damarlarıyla; gerekse beyazından siyahına ekrandan fırlayacak gibi duruyor. Büyüğü, küçüğü, doğalı, yapayı, dirisi ve hatta sarkmışı. işte, böylesine bir manzarayı bunlara karşı olan bir ailede yetişmiş olan eşim görünce hiçbir şey söylemeden kalktı gitti bilgisayarın başından ben açıklamaya fırsat bulamadan. Çocuklarım yüzüme bakmıyor, annelerine karşı bir insanlık suçu işlemişim gibi davranıyorlar bana. Evde ve sülalede hiçbir itibarım kalmadı. Hepsi için sizi suçluyorum.

    Şimdi, sevgili liseliler, inşaattan benim arkadaşları topladım; operatörler, mimarlar, jeoloji mühendisleri. Yaban elleriyle şantiyede soğan kırıp ham yiyen Civan'ı, üç yüz kilo çimento pakedini tek başına yüklenen Maho'yu bile çağırdım. Hepsini bir bir üye yapıyorum buraya, tek bir parmak hareketimle sizi çükü yağmuruna tutabilirim, arkamda bir ordu var. Sizin yüzünüzden eşime, eşimin ailesine hem de kendi aileme karşı mahcup düştüm. Bunun intikamı acı olacak.
    ···
   tümünü göster